Publicat 22/5/2020 10:57:12 +02:00CET

Les pernoctacions hoteleres cauen un 100% a l'abril pel tancament dels establiments al públic

Hotels  tancats a la platja Playamar a Torremolinos
Álex Zea - Europa Press

MADRID, 22 maig (EUROPA PRESS) -

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha informat aquest divendres que el tancament dels establiments hotelers al públic que va determinar l'estat d'alarma ha fet que l'activitat turística hotelera hagi estat nul·la a l'abril, motiu pel qual les pernoctacions van caure un 100%.

Estadística recorda que una ordre del 19 de març del primer decret de l'estat d'alarma va suspendre l'obertura al públic de tots els hotels i allotjaments turístics i altres allotjaments de curta estada, càmpings, aparcaments de caravanes i altres establiments semblants.

Els establiments van tancar progressivament el 19 de març i l'activitat es va suspendre completament el 26 de març. Per això, l'estadística sobre conjuntura turística hotelera mostra que el nombre d'establiments oberts, places ofertes, habitacions disponibles, viatgers i pernoctacions són "zero".

Tot i que alguns hotels van obrir per allotjar treballadors de serveis essencials, com els treballadors sanitaris, la normativa europea considera que es tracta d'una activitat turística, per la qual cosa aquests fluxos no es comptabilitzen.

L'abril del 2019 hi havia 15.200 hotels oberts a Espanya, que van oferir 1,5 milions de places i que ocupaven 210.000 treballadors. Aquests establiments van registrar més de 9,1 milions de viatgers, que gairebé van fer 27 milions de pernoctacions.

Contador