Publicat 4/5/2020 12:24:42 +02:00CET

Les pernoctacions extrahoteleres s'enfonsen un 63,2% al març

Turistes al Parc Nacional de Garajonay, a La Gomera
CABILDO DE LA GOMERA

MADRID, 4 maig (EUROPA PRESS) -

Les pernoctacions en allotjaments turístics extrahotelers (apartaments, càmpings, allotjaments de turisme rural i albergs) es van enfonsar un 63,2% al març en relació amb el mateix mes del 2019, amb gairebé 2,5 milions d'estades, segons les dades provisionals de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Les pernoctacions dels residents a Espanya van caure un 71,9% el tercer mes de l'any, amb 557.425 estades, mentre que les dels turistes procedents de l'exterior van baixar un 59,6%. Al març, l'estada mitjana es va situar en 7,4 pernoctacions per viatger.

Durant els tres primers mesos de l'any, la crisi del coronavirus ha provocat que les pernoctacions en establiments extrahotelers caiguin un 21,4% respecte al mateix període del 2019.

Estadística recorda que una ordre del 19 de març del primer decret de l'estat d'alarma va determinar el tancament al públic de tots els hotels i allotjaments turístics, càmpings, aparcaments de caravanes i altres establiments semblants, situats a qualsevol part del país.

Així, a partir del 19 de març, els allotjaments turístics van anar tancant progressivament fins que l'activitat es va acabar de suspendre completament el 26 de març.

L'INE explica que el tancament ha generat un problema sense precedents en l'àmbit de la recollida de dades. Gran part del procés va tenir lloc durant la primera quinzena d'abril, quan els establiments havien tancat i no estaven a disposició per sol·licitar la informació.

Segons Estadística, les pernoctacions en apartaments turístics es van desplomar un 65,5% al març en relació amb el mateix mes del 2019; als càmpings van baixar un 50,9%; als allotjaments de turisme rural es van enfonsar un 76%; i les dels albergs van caure un 62,9%.