Publicat 31/07/2019 17:18CET

Les pernoctacions extrahoteleres creixen un 3,7% al juny

Camping Bahia de la Plata en Tarifa (Cádiz)
PATRONATO DE TURISMO DE LA PROVINCIA DE CÁDIZ

MADRID, 31 jul. (EUROPA PRESS) -

Les pernoctacions fetes en allotjaments turístics extrahotelers (apartaments, cmpings, allotjaments de turisme rural i albergs) van superar els 12,7 milions al juny, un 3,7% més que en el mateix mes del 2018, segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que mostren una caiguda del 0,6% en els sis primers mesos de l'any.

Al juny, les pernoctacions extrahoteleres de residents van pujar un 9,1%, mentre que les de no residents van créixer un 0,1% respecte al mateix període de l'any passat. L'estada mitjana es va situar en 4,3 pernoctacions per viatger, segons les dades provisionals d'Estadística.

Del total de pernoctacions, les de residents van comptabilitzar 5,3 milions al maig, amb 1,7 milions de viatgers, mentre que les dels procedents de la Unió Europea (exclosa Espanya) van arribar als 6,5 milions, amb una mica més d'1 milió de viatgers. De la resta del món, es van registrar 873.496 pernoctacions, amb 215.947 viatgers.

CAUEN UN 1,2% EN APARTAMENTS

Les pernoctacions als apartaments turístics van descendir un 1,2% al juny. En aquest tipus d'establiments, les fetes per no residents van baixar un 2,9% i les d'espanyols van pujar un 3,5%.

Estadística explica que les taxes de variació anual de les pernoctacions en apartaments presenten un descens al llarg dels darrers mesos, amb excepció de l'abril en coincidir amb Setmana Santa, a causa que molts s'estan reclassificant i es passen a considerar habitatges d'ús turístic i surten, per tant, de l'anlisi duta a terme per l'INE.

L'estada mitjana es va retallar un 2,7% respecte al juny del 2018, en situar-se en 5,2 pernoctacions de mitjana per viatger. Al juny, es van ocupar el 38,8% de les places ofertes pels apartaments turístics, un 0,5% més que en el mateix mes del 2018. El grau d'ocupació en cap de setmana va ser del 43,2%, un 3% més.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés