Actualitzat 29/11/2023 10:30

Les pensions contributives pujaran un 3,8% el 2024

Pujada de les pensions
EPDATA

MADRID, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

Les pensions contributives pujaran el 2024 un 3,8% amb la fórmula de revaloració que recull la llei de reforma de les pensions en la qual es té en compte com a referència per determinar-ne la pujada l'IPC interanual mitjà de dotze mesos (de desembre de l'any anterior a novembre de l'exercici en vigor).

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha publicat aquest dimecres la dada avançada de l'IPC del mes de novembre, amb la qual és possible anticipar quant es revaloritzaran les pensions contributives el 2024 fent la mitjana dels dotze mesos anteriors, en aquest cas desembre del 2022 - novembre del 2023.

El càlcul obtingut és del 3,76%, percentatge que s'arrodonirà al 3,8%, amb la qual cosa les pensions contributives pujaran l'any vinent en aquesta quantitat.

En tot cas, caldrà esperar a conèixer la dada definitiva de l'IPC del mes de novembre, que l'INE publicarà el 14 de desembre, per confirmar aquesta pujada de les pensions del 2024, tot i que les dades definitives de l'IPC amb prou feines varien, potser alguna dècima.

Segons l'INE, l'IPC interanual del mes de novembre es va situar en el 3,2% d'acord amb la seva estimació inicial.

L'IPC interanual dels dotze mesos anteriors al desembre també marcarà la tendència d'altres mesures recollides en l'última reforma de les pensions.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés