Les Marxes per la Llibertat inunden el centre de Barcelona després de recórrer més de 100 quilòmetres

Publicat 18/10/2019 17:44:33CET
Manifestants durant la manifestació convocada pels sindicats Intersindical-CSC i IAC aquest divendres per la vaga general
EUROPA PRESS

BARCELONA, 18 oct. (EUROPA PRESS) -

Les Marxes per la Llibertat d'Òmnium i ANC han confluït als Jardinets de Gràcia de Barcelona després de recórrer caminant cadascuna de les cinc columnes uns 100 quilòmetres des de Girona, Tarragona, Tàrrega (Lleida), Vic, Berga (Barcelona), i han inundat d'aquest divendres a la tarda el centre de la capital catalana.

A les 17 hores la zona de Passeig de Gràcia de Barcelona estava completament plena a l'hora d'inici de la protesta convocada dins de la jornada de vaga general promoguda per la Intersindical-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC).

Amb un ambient festiu, familiar i amb música reivindicativa, milers de persones que arriben de diverses poblacions catalanes de cinc columnes de les Marxes per la República promogudes per l'ANC i Òmnium han clamat per la independència de Catalunya.

Amb l'arrencada prevista a les 17 hores, la protesta compta amb milers de participants amb el lema 'Pels drets i llibertats, vaga general', cinc dies després de conèixer-se la sentència del judici de l'1-O.

Els assistents han entonat càntics tradicionals de l'independentisme, i han proclamat lemes com 'Visca Catalunya, lliure!', 'Llibertat, presos polítics', 'Where Is Europe?', 'Volem un futur on la llibertat sigui la llei i no el crim', i han portat milers d''estelades' i 'senyeres'.

Amb tot el perímetre al voltant dels carrers adjacents al passeig de Gràcia, abans de la protesta milers de persones han sortit al carrer com la Gran Via i a la Diagonal.