Publicat 22/03/2019 18:53CET

Les Juntes Electorals Territorials proclamen les candidatures per a les eleccions de la Cambra

Se celebraran del 2 al 8 de maig i estan cridades a participar unes 682.000 empreses

BARCELONA, 22 mar� (EUROPA PRESS) -

Les Juntes Electorals Territorials han proclamat oficialment les candidatures que concorreran a les eleccions de la Cambra del mes de maig, en referncia tant al sufragi per vots dels electors com als representants que poden ser elegits a proposta de les organitzacions empresarials.

En un comunicat aquest divendres, la Conselleria d'empresa ha informat que s'han declarat de manera directa aquelles candidatures en les quals el nombre de candidats ha estat igual o inferior a les vocalies a cobrir, grcies a la nova normativa electoral.

Sobre les candidatures en representació de les empreses d'aportació més gran, el departament ha detallat que només s'han proclamat les corresponents a la Cambra de Barcelona, perqu en la resta de corporacions la designació es far després dels comicis.

El departament ha sostingut que es podr votar electrnicament en aquests comicis "amb l'objectiu de facilitar i incentivar la participació", en els quals estan cridades a participar unes 682.000 empreses.

Es podr exercir de manera remota des del 2 de maig a les 9 hores fins al 7 de maig a les 9 hores, o presencialment als collegis electorals el 8 de maig des de les 10 fins a les 18 hores.

CAMBRES

La Conselleria ha explicat que no se celebraran eleccions a les Cambres de Reus, Valls, Tortosa (Tarragona), Trrega (Lleida) i Palamós (Girona), en qu només queda pendent escollir els vocals en representació de les empreses de més aportació per establir la composició definitiva dels seus plenaris.

En la Cambra de Tarragona no se celebraran eleccions per sufragi dels vots dels electors per s'hauran d'escollir els representants a proposta de les organitzacions empresarials.

Les Cambres de Sabadell, Terrassa, Manresa (Barcelona), Girona i Sant Feliu de Guíxols (Girona) celebraran eleccions per escollir els representants per sufragi dels vots dels electors, per només en algun dels epígrafs en qu es divideixen els plenaris i el cens.

La Cambra de Lleida celebrar comicis tant per a algun dels seus epígrafs com per escollir els vocals en representació de les organitzacions empresarials.

A la Cambra de Barcelona es votar per a tots els epígrafs, tant per als representants per sufragi de vots dels electorals com pels representants de les organitzacions empresarials.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés