Publicat 24/10/2015 12:55:56 +02:00CET

Les immobiliàries catalanes veuen créixer el negoci després de la crisi

BARCELONA, 24 oct. (EUROPA PRESS) -

Les empreses immobiliàries catalanes presents al Barcelona Meeting Point comparteixen una tendència ascendent en els seus negocis, ja sigui promotor o d'intermediació, tot i que també coincideixen en la prudència en les seves expectatives de ritme de creixement, segons han explicat a Europa Press al saló que se celebra fins a aquest diumenge al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona.

El director general de Solvia --la immobiliària de Banc Sabadell i una de les més actives a Espanya actualment--, Javier García del Río, ha assenyalat que, amb la reducció de l'atur i la millora de la confiança dels consumidors, les persones amb feina estan reactivant el sector immobiliari, a més dels compradors estrangers.

Tot i això, encara existeix "un problema de solvència del comprador final" espanyol per l'elevada taxa de desocupació, i per aquest mateix motiu ha descartat una pujada de preus agressiva de moment --tot i que constaten una millora a les grans ciutats--, ja que el poder adquisitiu dels consumidors és limitat.

Aquestes dues reflexions han estat compartides amb el conseller delegat del Grup Tecnocasa -la seva seu per a Espanya és a Barcelona--, Paolo Boarini, i pel director general de Century21 a Espanya i Portugal -amb seu espanyola també a Barcelona--, Ricardo Sousa.

MÉS VENDES

Les tres companyies coincideixen que aquest any augmentaran el volum de facturació a Espanya; Solvia no la concreta, però preveu vendes per un import conjunt de més de 1.380 milions d'euros (+10%, malgrat que les unitats venudes seran unes 15.000, enfront de les 16.172 de 2014).

Tecnocasa rondarà els 90 milions de facturació amb més de 7.000 pisos venuts, enfront dels aproximadament 6.000 de 2014, i Century21 gairebé duplicarà els ingressos fins a uns 6 milions, enfront del 3,5 el 2014, amb un augment de les transaccions que rondava el 50% fins a setembre.

Les dues xarxes de franquícies preveuen créixer en oficines i per territori el 2016, tot i que de manera meditada en els llocs en què han detectat increment de la demanda per no repetir "els errors del passat".

El director general d'Habitaclia -portal immobiliari nascut a Mataró (Barcelona) fa 15 anys i amb Catalunya com a mercat principal--, Javier Llanas, també ha augurat un augment significatiu de la facturació aquest any, en front dels cinc milions de 2014.

I és que està creixent tant el nombre de venedors que s'anuncien al web (2.700 ara, enfront dels 1.000 el 2011) com de potencials compradors (dos milions d'usuaris mensuals i set milions de visites, enfront dels 300.000 i un milió el 2011, respectivament).

NOVES PROMOCIONS

Les promotores també estan impulsant un nombre més alt de projectes, tot i que centrats en Barcelona i el seu entorn, amb exemples com Núñez y Navarro (més de 12 promocions en construcció a entregar entre 2016 i 2018).

El mateix camí segueixen promotores més petites, com Corp (12 promocions en comercialització o construcció), Elix (set en comercialització i 10 en desenvolupament) i Vertix (vuit projectes a curt termini).

BuildingCenter, la gestora d'actius immobiliaris de CaixaBank, no només té immobles disponibles per a venda i lloguer, sinó que està impulsant 175 promocions residencials per tot Espanya que sumaran 5.300 habitatges.