BARCELONA, 23 set. (EUROPA PRESS) -
Les exportacions agroalimentries catalanes van augmentar un 12,4% interanual entre gener i juliol, segons un comunicat de Prodeca i la Conselleria d'Acció Climtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat d'aquest dijous.
El sector representa un 15,61% de les exportacions catalanes i un 21,07% de les exportacions agroalimentries del conjunt d'Espanya, i té un supervit comercial de 122,26 punts, amb 7.287 milions d'euros en exportacions i 5.961 milions en importacions.
El sector carni continua sent el que suma més exportacions, amb un 37% del total i un increment del valor del 4,2%, provinents especialment del sector porcí, que representa un 64,5% de les exportacions crnies catalanes.
El sector multiproducte o 'fine food' copa el 28,09% de les exportacions després d'augmentar-les un 15%, i est liderat pels productes de pastisseria i fleca (6,4%), seguit del cacau i les seves preparacions (6,38%).
En la tercera posició se situa el de la fruita i hortalisses (7,93%), seguit dels olis, vi i cava, cereals i molineria, i peix i marisc.
Els principals pasos importadors de productes catalans fins al juliol van ser Frana (17,2%), la Xina (14,4%), Itlia (8,5%) i Alemanya (5,68%).