Publicat 23/09/2021 13:24CET

Les exportacions agroalimentàries catalanes augmenten un 12,4% fins al juliol

Archivo - Arxiu - Imatge de recurs d'un tractor
JUNTA DE ANDALUCÍA - Archivo

BARCELONA, 23 set. (EUROPA PRESS) -

Les exportacions agroalimentàries catalanes van augmentar un 12,4% interanual entre gener i juliol, segons un comunicat de Prodeca i la Conselleria d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat d'aquest dijous.

El sector representa un 15,61% de les exportacions catalanes i un 21,07% de les exportacions agroalimentàries del conjunt d'Espanya, i té un superàvit comercial de 122,26 punts, amb 7.287 milions d'euros en exportacions i 5.961 milions en importacions.

El sector carni continua sent el que suma més exportacions, amb un 37% del total i un increment del valor del 4,2%, provinents especialment del sector porcí, que representa un 64,5% de les exportacions càrnies catalanes.

El sector multiproducte o 'fine food' copa el 28,09% de les exportacions després d'augmentar-les un 15%, i està liderat pels productes de pastisseria i fleca (6,4%), seguit del cacau i les seves preparacions (6,38%).

En la tercera posició se situa el de la fruita i hortalisses (7,93%), seguit dels olis, vi i cava, cereals i molineria, i peix i marisc.

Els principals països importadors de productes catalans fins al juliol van ser França (17,2%), la Xina (14,4%), Itàlia (8,5%) i Alemanya (5,68%).

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés