Publicat 20/9/2019 18:02:54 +02:00CET

Les escoles agràries catalanes comencen el curs amb 10.000 alumnes

Els consellers Teresa Jordà i Josep Bargalló.
GOVERN

LLEIDA, 20 set. (EUROPA PRESS) -

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i el conseller d'Educació, Josep Bargalló, han inaugurat aquest divendres a l'Escola Agrària de Les Borges Blanques (Lleida) un nou curs de les escoles agràries, amb gairebé 10.000 alumnes.

Han començat el curs 750 joves inscrits en els cicles formatius de grau mitjà i superior, i prop de 9.000 en la formació contínua en totes les seves modalitats, ha informat la Conselleria d'Agricultura de la Generalitat en un comunicat.

Jordà ha mostrat la seva satisfacció amb aquestes xifres, que es mantenen estables respecte les dels últims tres anys, i ha posat en valor el paper clau de les escoles agràries per fer possible el relleu generacional del sector i per impulsar la innovació.

La consellera ha afirmat que la modernització i el relleu generacional són indispensables per garantir el futur del sector agrícola i ramader, i ha afirmat: "Perquè els joves s'incorporin a l'activitat agroalimentària amb garanties d'èxit cal que acreditin la formació professional que els permetrà desenvolupar el seu projecte".

Per la seva banda, Bargalló ha expressat que Les Borges Blanques és "el lloc perfecte" per estudiar la implantació de la nova modalitat de batxillerat de tres anys, combinat, en aquest cas, amb la formació professional agrària.