Publicat 10/3/2020 16:18:42 +01:00CET

Les empreses de logística avisen que poden tenir problemes de subministrament a l'abril pel coronavirus

Terminal de contenidors de TCB al Port de Barcelona.
EUROPA PRESS - Archivo

La patronal Uno demana mesures laborals, fiscals i financeres al Govern central

BARCELONA, 10 mar� (EUROPA PRESS) -

Les empreses de logística i transport han avisat aquest dimarts que poden patir "ruptures" en les cadenes de subministrament de cara a la primera setmana d'abril, si l'afectació pel coronavirus manté la falta de productes que arriben des de la Xina.

"A nosaltres ens amoïna la primera setmana d'abril. Si aquesta situació continua, perdura o s'agreuja la primera setmana d'abril, sí que creiem que ja hi haurà ruptures", ha explicat el president de la patronal Uno, Francisco Aranda, en declaracions a Europa Press.

Aranda ha sostingut que "ara com ara no s'han produït interrupcions importants en les cadenes de subministrament" perquè les empreses han utilitzat mercaderies de l'any passat i les comandes de la Xina triguen a arribar quatre setmanes de mitjana.

També ha assenyalat que les empreses han anat buscant alternatives de subministrament més enllà de la Xina: "Les nostres empreses estan molt digitalitzades i han pogut canviar el procés de la cadena de subministrament ràpidament".

El president de la patronal de logística i transport ha exposat que les empreses que més afectades poden quedar per aquesta interrupció són les del sector tèxtil i les d'alta tecnologia.

MESURES

Aranda ha demanat al Govern central que prengui mesures per aquesta situació, com més flexibilitat laboral, rebaixar la càrrega fiscal i facilitats a nivell de finançament, a més de reclamar que no incrementi impostos o una contrareforma laboral.

"Som un sector sistèmic, és a dir, si el nostre sector es paralitza, s'atura l'economia", ha avisat el president d'aquesta organització empresarial.

Ha exigit que l'executiu central presenti un paquet de mesures "tan aviat com sigui possible", si pot ser abans de dilluns vinent, quan es reunirà l'Eurogrup.