Publicat 20/6/2019 14:04:44CET

Les empreses d'IA facturen 1.358 milions i generen més de 8.000 llocs de treball a Catalunya

PIXABAY - Archivo

BARCELONA, 20 Juny (EUROPA PRESS) -

Un total de 179 empreses dedicades a la Intel·ligència Artificial (IA) facturen 1.358 milions d'euros i generen 8.483 llocs de treball a Catalunya, segons un informe elaborat per Acció, la Conselleria d'Empresa i Coneixement i la de Polítiques Digitals i Administració Pública.

En un comunicat aquest dijous, la Generalitat ha destacat l'aportació d'aquestes empreses "malgrat que es tracta d'una tecnologia encara incipient" i ha ressaltat que el 92% són pimes, el 71,5% tenen menys de deu anys, el 63% són empreses emergents i el 27% exporten.

L'estudi assenyala que la majoria de les companyies dedicades a IA desenvolupen programari i dispositius intel·ligents --74,9%--, i que, en menys proporció, creen algorismes --10,6%--, es troben en l'àmbit de la consultoria --10,6%--, i proveeixen serveis basats en aquesta tecnologia --3,9%--.

La IA engloba els sistemes de computació "capaços de percebre el seu entorn, interpretar-lo i aprendre'n per actuar d'acord amb una sèrie d'objectius", i estan dissenyats per assistir les persones en el desenvolupament de les seves tasques, ha explicat la Generalitat.

Ha afegit que es tracta de dotar les màquines i aplicacions amb capacitats pròpies dels humans "perquè puguin prendre decisions automatitzades amb alta precisió i rapidesa a través d'algorismes que poden analitzar i processar grans volums de dades concretes".

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.