Publicat 16/10/2019 19:04:47 +02:00CET

Les defenses de Sànchez, Turull, Rull, Cuixart i Bassa preparen recursos de nul·litat, obligatoris per poder anar al TC

L'exconsellera de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya, Dolors Bassa, durant la seva intervenció davant el Tribunal Suprem, en l'última jornada del judici del procés.
SEÑAL DE TV DEL TRIBUNAL SUPREMO - Archivo

MADRID, 16 oct. (EUROPA PRESS) -

Les defenses dels líders independentistes condemnats pel Tribunal Suprem Jordi Sànchez, Josep Rull, Jordi Turull, Jordi Cuixart i Dolors Bassa tenen previst presentar diversos recursos de nul·litat contra la sentència que els ha condemnat a penes d'entre 12 i 9 anys de presó, pas preceptiu per poder acudir posteriorment al Tribunal Constitucional segons han assenyalat.

D'altres, com la d'Andreu Van den Eynde en representació d'Oriol Junqueras, condemnat a 13 anys de presó i 13 més d'inhabilitació per delictes de sedició i malversació, encara estudien si faran aquesta passa, tot i que sembla indicar que ho faran per poder presentar la causa davant el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), amb seu a Estrasburg.

Tampoc no es descarta que la sala també hagi de pronunciar-se en relació amb diversos recursos d'aclariment d'algun dels punts de la sentència, com els que han anunciat que presentarà l'advocat Jordi Pina, que representa Sànchez, Rull i Turull; o Mariano Bergés, que exerceix la defensa de l'exconsellera Dolors Bassa.

En aquest últim cas, segons ha confirmat l'advocat a Europa Press, la petició d'aclariment està relacionada amb el fet que la sentència li atribueixi en un punt concret de les 493 pàgines de manera errònia les competències sobre la Conselleria d'Educació, llavors a càrrec de l'exconsellera d'Educació fugida a Escòcia Clara Ponsatí.

Fonts de l'alt tribunal han assenyalat a Europa Press que, malgrat que en una sentència de gairebé 500 pàgines pot produir-se algun error, el més important és que a l'hora de condemnar Bassa, únicament es fa pels centres al seu càrrec, per la qual cosa l'error en l'atribució del càrrec s'esmenarà en un interlocutòria d'aclariment.