Publicat 20/8/2019 18:07:01CET

Les costes de Màlaga, Alacant i Balears, les que més rendibilitat de lloguer ofereixen durant tot l'any

Promoción vivienda inmobiliaria lujo finca marbella málaga boom invesores costa del sol
ENGEL&VÖLKERS - Archivo

MADRID, 20 ago. (EUROPA PRESS) -

Les costes de Màlaga, Alacant, les illes Balears i Canàries són les que ofereixen més rendibilitat per llogar una propietat durant tot l'any, segons es desprèn d'un estudi de Self Bank.

En l'actualitat, amb el lloguer d'una casa o un apartament a la platja només durant el període estival els propietaris poden arribar a obtenir un benefici mitjà d'uns 712 euros setmanals, "encara que no passa el mateix durant la resta de l'any quan la casa es queda desocupada mentre continua generant despeses".

Per treure rendibilitat a una propietat a la costa durant més temps a les zones que no són Màlaga, Alacant, Balears i Canàries, Self Bank proposa apostar bé o per les plataformes de lloguer vacacional o fer-ho a través d'una immobiliària.

En el primer cas, assenyala que les plataformes de lloguer vacacional ofereixen flexibilitat i la possibilitat de llogar en períodes de temps petits, la qual cosa permet aconseguir més ingressos que si es llogués per una temporada llarga perquè l'alta demanda afavoreix l'ajust de preus.

No obstant això, recorda que aquesta modalitat implica estar present a la localitat on es té la propietat. D'altra banda, respecte al lloguer mitjançant una immobiliària, Self Bank apunta que, encara que l'empresa s'emporta comissió i cal pagar impostos com l'IVA per la seva gestió, genera tranquil·litat, perquè permet arrendar la casa durant diversos mesos.

L'intercanvi de cases o el 'house or pet sitting', traslladar-se a un altre habitatge per mantenir la casa o cuidar de les mascotes, són unes altres de les fórmules que estan obtenint cada vegada més adeptes.

Per Self Bank, l'intercanvi de cases és una bona opció per visitar països a l'estranger, encara que recorda que mitjançant aquesta opció no s'obté un benefici econòmic directe. Per la seva banda, el 'house or pet sitting' et permet viatjar i estalviar els costos de mantenir l'habitatge o de pagar algú perquè vigili les mascotes.

el més llegit

 1. 1

  Reconstrueixen l'obra de Banksy en una exposició a Barcelona

 2. 2

  Comissen més de 80 quilos d'haixix en un control de trànsit a Granollers (Barcelona)

 3. 3

  Mor un escalador després de caure d'un pont de la C-16 a Cercs (Barcelona)

 4. 4

  Confirmen el primer cas de coronavirus a Catalunya

 5. 5

  El director del Museu de Lleida confia recuperar les peces que es van traslladar a Sixena