Publicat 20/5/2019 18:53:47 +02:00CET

Les contractacions en la campanya d'estiu augmentaran un 7,7%, segons Randstad

BARCELONA, 20 maig (EUROPA PRESS) -

El nombre de contractes que se signaran aquest estiu a Catalunya augmentaran un 7,7% pel que fa a la xifra registrada l'any anterior segons Randstad, ha informat l'empresa de recursos humans en un comunicat aquest dilluns.

Aquest augment es veurà reflectit en un nombre de contractacions que l'empresa estima en més de 86.500, quan el 2018 els nous contractes durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre van ser de 80.761.

La projecció estableix que la mitjana estatal de creixement serà d'un 6,5%, per la qual cosa Catalunya creixerà per sobre de la mitjana, mentre que l'increment més elevat serà Aragó amb un 9%, i la que menys creixerà serà Balears amb un 2,4%.

L'empresa, a més, ha analitzat la contractació estiuenca a Catalunya de l'última dècada i ha conclòs que no ha deixat de créixer en els darrers set anys.

El sector del turisme serà el principal dinamitzador de l'ocupació, que ja el 2018 va superar el volum més gran de treballadors de la història d'Espanya, amb 1,8 milions d'ocupats.

Pel que fa al tipus d'ocupació, com es tracta de sectors vinculats al turisme, els contractes són temporals en empreses de comerç, transport, hostaleria, oci i entreteniment.