Publicat 2/4/2019 15:00:10 +02:00CET

Les CCOO de Catalunya: es deixa de buscar feina per una manca de confiança en el mercat laboral

UGT i CCOO demanen als comuns esforos perqu el 2019 no acabi sense PGE ni comp
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 2 abr. (EUROPA PRESS) -

Les CCOO de Catalunya han criticat que "la manca de confiana en el mercat de treball fa que una part de la població treballadora deixi de buscar feina de manera activa", malgrat el descens en un 3,8% de l'atur a Catalunya al mar.

El sindicat ha reaccionat així a les dades de l'atur de mar publicades aquest dimarts pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, que han situat el nombre d'aturats registrats a Catalunya en els 395.740.

Ha reivindicat més estabilitat laboral i creació de llocs de treball slids i de futur, i ha destacat que s'ha redut l'atur en tots els sectors respecte fa un any, sobretot en indústria i construcció que "ho han fet amb una intensitat superior a la resta".

També ha lamentat que la recuperació del mercat de treball "té lloc amb evidents desigualtats d'accés a la feina" entre homes i dones, perqu redueixen l'atur a un ritme més lent.

El sindicat ha apuntat que la contractació temporal té un pes rellevant, i ho han atribut a un mercat de treball "inestable i amb una alta rotació laboral", i ha criticat que la cobertura de la prestació per atur continua sent escassa.