Les cambres catalanes demanen uns pressupostos pel 2020 "com més aviat millor"

Publicat 15/11/2019 15:09:15CET
El presidente de la Cambra de Comercio de Barcelona, Joan Canadell.
EUROPA PRESS - Archivo

Demanen que se n'acceleri la presentació i s'arribi als "acords necessaris" per recuperar projectes

BARCELONA, 15 nov. (EUROPA PRESS) -

El Consell General de Cambres de Catalunya veu imprescindible que Catalunya compti amb un pressupost aprovat pel 2020 "com més aviat millor" per desenvolupar iniciatives econòmiques que, al seu parer, fa molt temps que esperen.

Així, veu necessari que el Govern català prioritzi l'estimulació de l'activitat econòmica i suavitzi les restriccions que s'han dut a terme durant els darrers anys en despesa social, ha informat en un comunicat.

"L'inici de la recuperació del nivell de la despesa que incideix en l'equitat i els serveis a la població no pot perjudicar la necessitat de mesures d'impuls en l'economia i en l'entorn competitiu", ha assegurat el Consell General de Cambres de Catalunya.

Per això, demana al Govern català que "acceleri" la presentació d'una proposta de pressupostos, i al conjunt de forces del Parlament que l'acullin de manera constructiva i arribin als acords necessaris per garantir la recuperació de projectes.

UNIVERSITATS, INFRAESTRUCTURES I INTERNACIONALITZACIÓ

En concret, les cambres catalanes demanen millorar el finançament de les universitats, així com la connexió entre la universitat i l'empresa, i fomentar la Formació Professional.

També han posat l'accent en l'impuls de les infraestructures estratègiques per a la competitivitat empresarial, i s'ha emfatitzat en la dinamització de les zones rurals per assegurar l'equilibri territorial.

Un altre dels aspectes en els quals veuen necessari incidir és en la internacionalització, per combatre l'impacte negatiu sobre el comerç mundial que puguin tenir el Brexit o la pujada d'aranzels, així com en el suport a la innovació.

Contador