Publicat 20/5/2014 12:22:36 +02:00CET

Les caixes de Liberbank podran reduir la seva presència en el banc en una col·locació accelerada d'accions

Logo Liberbank
EUROPA PRESS/LIBERBANK

MADRID, 20 maig (EUROPA PRESS) -

Liberbank farà una col·locació accelerada d'accions en la qual les caixes que integren l'entitat (Grup Cajastur, Caja d'Extremadura i Caja Cantabria) podran vendre una part de la seva participació actual en el banc i reduir-la fins a menys del 50%.

Segons ha comunicat l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), aquesta operació serà prèvia a l'ampliació de capital prevista.

En aquest context, l'entitat ha confirmat que ha rebut "mostres d'interès" de diferents grups inversors a prendre una participació rellevant en el capital del banc. "Liberbank està en negociacions amb alguns d'aquests grups sense que s'hagi tancat fins a aquest moment cap acord definitiu", destaca.

Fonts coneixedores de l'operació han explicat a Europa Press que un grup d'inversors llatinoamericans prendran un "pes rellevant" a l'accionariat de Liberbank a l'acudir a l'ampliació de capital que farà el banc format per Cajastur, Caixa Extremadura i Caja Cantabria.

El banc que presideix Manuel Menéndez preveu emetre 900 milions d'accions noves, tal com va acordar la junta d'accionistes celebrada el 29 d'abril, fet que suposa el 59% del seu capital actual. Amb aquest volum de títols espera captar una xifra superior als 500 milions d'euros, en funció del descompte que aplic finalment sobre el preu de cotització.

La CNMV ha suspès aquest dimarts cautelarment la cotització dels títols de Liberbank, cosa que afecta els títols i altres valors de la companyia que poden donar dret a la seva subscripció o adquisició a les borses de valors i en el sistema d'Interconnexió Borsària, així com dels contractes de les esmentades accions en MEFF Renda Variable.

Aquesta decisió del supervisor s'ha produït minuts abans de l'obertura, pel que no va arribar a iniciar la negociació. Està previst que Liberbank torni a cotitzar a les 12.45 hores, segons ha anunciat la CNMV.