Publicat 29/11/2015 21:09:53 +01:00CET

Les bases de la CUP donen suport al negociar amb JxSí un candidat de consens que no sigui Mas

Assistents al Debat Nacional de la CUP
Europa Press

MANRESA (BARCELONA), 29 nov. (EUROPA PRESS) -

Les bases de la CUP han recolzat majoritàriament aquest diumenge que els seus representants segueixin negociant la investidura de JxSí però mantenint el rebuig a que el president sigui Artur Mas (CDC) i exigint en el seu lloc a un candidat que sigui de consens, opció que ha aconseguit el major nombre de vots entre les diverses vies proposades en una votació.

Ho han expressat durant el Debat Nacional al pavelló Congost de Manresa, on els dirigents han reunit als membres de la CUP per explicar-los l'estat de les negociacions.

La CUP no ha presentat aquesta votació com vinculant, però el resultat dóna idea de la corrent dominant entre els membres de la formació.

Segons han explicat fonts de la CUP, al Debat Nacional hi han participat 1.254 persones, que han representat a més de 130 assemblees locals, les 13 territorials i 9 organitzacions de Crida Constituent.

Al final de la jornada s'han votat quatre possibles escenaris sobre la negociació --es podia votar més d'un escenari--, i s'ha imposat mantenir la posició actual i demanar un candidat de consens alternatiu a Mas.

Segons alguns votants de la CUP, l'opció de mantenir la posició actual ha obtingut 823 vots, mentre que esperar a una convocatòria de noves eleccions catalanes ha tingut 574 vots; acceptar a Mas com a president amb determinades condicions, 434; i esperar fins que se celebrin les eleccions generals, 139 vots.