Publicat 20/11/2019 17:45CET

Les alarmes del futur inclouran innovacions com ara visió trmica, drons o nanosensors

I Showroom De Securitas Direct.
SECURITAS DIRECT

MADRID, 20 nov. (Portaltic/EP) -

Innovacions com la visió trmica aplicada a la detecció d'intrusos, drons de reconeixement i anlisi de llars i petits negocis, nanosensors inserits a les parets i terres, o aprenentatge intelligent de sons. Aquestes són algunes de les noves tecnologies de protecció en les quals treballa Securitas Direct per crear les alarmes del futur.

Així ho ha explicat Ángel Piorno, director d'Innovació de la companyia, durant el primer 'showroom' de Securitas Direct, en el qual s'ha insistit en les necessitats que afronta la seguretat del futur, i s'han analitzat les innovacions, productes i serveis que definiran els sistemes de protecció a curt i mitj termini.

En aquest context, Piorno ha assegurat que la companyia ha fet una inversió "superior als 40 milions d'euros" durant el darrer any "per assegurar la satisfacció i protecció de més d'1,2 milions de persones". "Només amb l'avan d'eines i serveis que permetin que un sistema sigui prou intelligent per detectar de manera automtica l'exposició a un risc es podr assegurar que el client estigui protegit" ha postillat.

L'empresa treballa amb elements que ja estan a la seva disposició al mercat, com és el cas dels drons, per donar-los "possibilitats completament úniques". Així, per exemple, plantegen la possibilitat que aquests dispositius "duguin a terme rondes de vigilncia per l'interior d'habitatges, igual que un robot de neteja permet compondre mapes virtuals".

UNES 'SMART CITIES' MÉS SEGURES

Les 'Smart Cities' també formen part de la seguretat del futur, perqu el desenvolupament de tecnologia collaborativa és un dels elements clau per assegurar el dret a estar protegit. La connectivitat 5G, l'emmagatzematge de dades i la operativitat al núvol, l'ampliació de sistemes antiinhibició per IoT o l'arribada de xarxes collaboratives són el present d'una seguretat futurista integrada en la societat actual.

Precisament, en matria d'inhibició, Securitas Direct és l'única companyia del sector autoritzada a fer servir la xarxa ATN a Espanya, que ja compta amb més de 1.500 bases desplegades, tal com ha detallat durant l'esdeveniment -celebrat aquest dimarts a Madrid-.

En qualsevol cas, Piorno defensa que el més important és que la tecnologia s'adapti als hbits dels consumidors. Per aix, aposta per no limitar la protecció dels usuaris a un espai físic concret i posa com a exemple els sistemes de geolocalització dins i fora de la llar (fins i tot sense mbil), el monitoratge de l'activitat de persones amb un risc més alt, com ara gent gran i nens, o l'ús d'eines de comunicacions alternatives, com ara xats o trucades.

"La nostra prioritat és la protecció de les persones i del que més els importa, per la qual cosa hem d'estar connectats en tot moment, independentment d'on estiguin situats. Els 'targets' més vulnerables, com ara nens i gent gran, requereixen de sistemes propis, per tant hem desenvolupat el nostre servei Snior, entre d'altres" ha afegit Piorno.

LA HUMANITZACIÓ DE LA TECNOLOGIA

Securitas Direct ha insistit en diverses ocasions en la importncia de "la humanització de la tecnologia", i es basa en la necessitat de desenvolupar sistemes intutius que permetin adaptar-se a l'estil de vida de l'usuari i que estiguin sempre connectats, i anticipar-se a qualsevol situació de risc.

La biometria de veu, el reconeixement facial, de gestos, cares i fins i tot de posats, i altres elements com els sistemes de lgica autnoma es fan lloc en la seguretat de la llar. "La tecnologia ha d'estar adaptada al dia a dia de l'usuari per ser com més intrusiva millor, una part fonamental d'aquest pilar", conclou la companyia.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés