Publicat 5/2/2019 10:03:20CET

Les accions de Dia es disparen gairebé un 60% després de l'OPA de l'inversor rus Fridman

Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

MADRID, 5 Febr. (EUROPA PRESS) -

Les accions de la cadena de supermercats Dia s'han disparat gairebé un 60% en els primers compassos de la sessió després que L1 Retail, divisió de comerç minorista de LetterOne, societat controlada per l'inversor rus Mikhaïl Fridman i propietària del 29% de Dia, hagi fet una oferta pública d'adquisició (OPA) voluntària sobre la totalitat de les accions del grup d'alimentació que no posseeix.

En concret, els títols de Dia han pujat un 57% a les 9.29 hores i s'han intercanviat a un preu de 0,67 euros, el mateix que ha ofert l'inversor rus en la seva oferta. En un any, les accions de Dia, que cotitzen en el Mercat Continu des del 2018, han perdut un 89% del seu valor en borsa.

L'OPA es destina al 70,9% de l'empresa, equivalent a un total de 441.937.819 accions, per la qual cosa LetterOne desemborsaria un total de 296,1 milions d'euros, en metàl·lic. D'aquesta manera, Dia es valora en un total de 417,07 milions d'euros.

El preu ofert de 0,67 euros suposa una prima del 56,1% respecte al que van tancar aquest dilluns els títols de Dia, segons ha informat l'empresa d'inversió. No obstant això, aquest preu és un 82% inferior al preu més alt pagat per L1 Retail (3,73 euros) per accions de la cadena de supermecats en els dotze mesos previs a l'anunci d'aquesta operació.

Atès que es tracta d'una oferta voluntària, no es requereix que el preu tingui la consideració de 'preu equitatiu'.

Aquesta OPA forma part d'un pla de rescat de Dia dissenyat per L1 Retail, que consta a més dues parts més. La primera és el compromís de donar suport a una ampliació de capital de 500 milions d'euros per dotar d'una estructura de capital viable a llarg termini, que està condicionada al resultat positiu i la posterior liquidació de l'OPA voluntària i al fet que Dia tanqui un acord satisfactori amb la seva banca creditora.

L'altra part és un pla de rescat integral per garantir el futur de Dia, que es basa en sis pilars, liderat i supervisat per L1 Retail, que resulti en la reconversió integral de l'empresa en els propers cinc anys. Els sis pilars que inclou el pla són: una proposta de valor comercial, reajustament de preus i promocions, una estratègia de xarxa de botigues adequada, reclutar un nou lideratge, desenvolupar el talent intern, millorar l'execució d'operacions minoristes i invertir en la marca i en màrqueting.

L1 Retail ha assegurat que està disposat a treballar amb el consell d'administració de Dia, els seus bancs creditors, i altres grups d'interès en la implementació d'aquest pla.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.