L'empresari carni que va confessar haver matat a trets el seu cunyat a Lleida: "Em penedeixo"

Publicat 9/12/2019 16:04:41CET
L'empresari carni que va confessar haver matat el seu cunyat a Lleida, en el judici a l'Audiència de Lleida el 9 de desembre del 2019.
EUROPA PRESS

LLEIDA, 9 des. (EUROPA PRESS) -

L'empresari carni que el 19 juny del 2017 va confessar haver matat a trets la parella de la seva germana a l'obrador de l'empresa a Torre-serona (Lleida) ha assegurat aquest dilluns en el judici, responent el seu advocat: "Em penedeixo".

L'acusat, que va carregar el cos al maleter del cotxe de la víctima i el va abandonar al carrer Béjar de Barcelona, ha explicat durant la vista que l'arma l'havia tret el seu cunyat i que ell li va llevar de les mans i el va disparar.

"Ell va treure l'arma de darrere i va disparar la paret, no sé el que va passar, em vaig tirar damunt d'ell, ell va relliscar, jo li vaig poder treure l'arma i en aquest moment d'ofuscació vaig disparar", ha explicat l'empresari en el judici per jurat que ha començat aquest dilluns a l'Audiència de Lleida.

Ha relatat que la víctima li havia deixat uns 180.000 euros que ell ja li havia retornat sense recuperar els deutes que tots dos havien formalitzat i que el seu cunyat l'estava pressionant perquè es quedés un cotxe dels seus i comprés motos a nom del seu cunyat, la qual cosa li crearia un nou deute.

L'acusat, de 47 anys quan van passar els fets, va negar a les primeres declaracions ser l'autor de la mort del seu cunyat i després de canviar d'advocat va reconèixer que havia estat ell qui l'havia matat.

Ha explicat que el cunyat l'amenaçava si no feia el que ell li demanava amb fer-li-ho saber "als seus socis de València que eren molt dolents" i que les amenaces eren també per a la seva família.

VA DESTRUIR L'ARMA

Sobre l'arma, que no ha aparegut, l'acusat ha dit responent a la fiscal: "La vaig destruir, vaig agafar una radial i la vaig tallar en trossets petits".

A preguntes de la Fiscalia i de l'acusació particular, ha dit que, després de traslladar el cos del seu cunyat a Barcelona, va anar al camp de tir del qual era soci a recollir-ne l'arma per tenir-la a casa, tot i que després no la va portar, però ha negat que ho fes per poder justificar restes de pólvora en la prova de la parafina.

La Fiscalia, l'acusació particular i la defensa demanen 12 anys de presó per un delicte d'homicidi, amb l'atenuant de reparació parcial del dany i l'atenuant analògic de confessió, i a més la defensa planteja l'atenuant d'obcecació.

El Ministeri Públic sosté que l'acusat va disparar sis trets dels quals cinc van impactar en la víctima, que una de les bales es va incrustar en una paret i que un treballador de l'empresa va trobar una bala i la va entregar als Mossos d'Esquadra.

La dona de la víctima, i germana de l'acusat, havia denunciat la desaparició de la seva parella el 20 de juny i el cos va ser localitzat tres dies després al carrer Béjar pels Mossos, als quals havien alertat veïns de la zona per la forta olor que desprenia el cotxe.