L'empresa de Lleida Sorigué transforma residus de pneumàtics en filtres d'aigua

Publicat 8/9/2019 13:09:15CET
Sede de Sorigué en Tarragona
SORIGUÉ - Archivo

LLEIDA, 8 set. (EUROPA PRESS) -

L'empresa catalana Sorigué, amb seu a Lleida, ha desenvolupat una tecnologia per transformar residus de pneumàtics en filtres per al tractament d'aigües.

En un comunicat aquest diumenge, la Conselleria d'empresa i Coneixement de la Generalitat ha explicat que amb el sistema s'evita l'ús del carbó fòssil, que és el material que s'utilitza habitualment per produir aquests filtres d'aigua.

L'empresa ha comptat amb una ajuda de 82.000 euros del programa Nuclis d'R+D Empresarial per a projectes d'economia circular en l'àmbit dels residus, que impulsen Acció i l'Agència de Residus de Catalunya.

El sistema que ha creat Sorigué aplica un tractament químic i tèrmic als pneumàtics per obtenir el carbó actiu, que s'utilitza per filtrar l'aigua.

Fet d'aquesta manera, el carbó actiu és més sostenible i no fòssil perquè no deriva del carbó natural sinó del cautxú del pneumàtic en desús, i permet crear filtres d'aigua capaços d'absorbir metalls pesats, contaminants, matèria orgànica i males olors en les depuradores d'aigua.

El director d'innovació de Sorigué, Joan Pons, ha destacat que en evitar usar un producte fòssil finit fomenten la disminució de l'impacte ambiental i "permet fabricar un producte tecnològic i d'elevat valor, fet que millora el volum de negoci".

Sorigué és un grup empresarial fundat el 1954, compta amb més de 20 societats i 3.800 treballadors en plantilla, i està especialitzat en el desenvolupament de solucions basades en la innovació per a construcció, serveis, materials i tecnologia.

el més llegit

 1. 1

  Tallen la carretera d'accés a Sant Esteve de la Sarga (Lleida) per un despreniment

 2. 2

  El riu Congost supera el nivell d'alerta i continua amb "tendència creixent"

 3. 3

  Localitzen un cadàver en una riera de Jorba (Barcelona)

 4. 4

  El Congost supera els 300 metres cúbics per segon al seu pas per Granollers

 5. 5

  La Xina confirma 571 casos de pneumònia causada pel nou coronavirus

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista