Publicat 08/09/2019 13:09

L'empresa de Lleida Sorigué transforma residus de pneumàtics en filtres d'aigua

Sede de Sorigué en Tarragona
SORIGUÉ - Archivo

LLEIDA, 8 set. (EUROPA PRESS) -

L'empresa catalana Sorigué, amb seu a Lleida, ha desenvolupat una tecnologia per transformar residus de pneumtics en filtres per al tractament d'aigües.

En un comunicat aquest diumenge, la Conselleria d'empresa i Coneixement de la Generalitat ha explicat que amb el sistema s'evita l'ús del carbó fssil, que és el material que s'utilitza habitualment per produir aquests filtres d'aigua.

L'empresa ha comptat amb una ajuda de 82.000 euros del programa Nuclis d'R+D Empresarial per a projectes d'economia circular en l'mbit dels residus, que impulsen Acció i l'Agncia de Residus de Catalunya.

El sistema que ha creat Sorigué aplica un tractament químic i trmic als pneumtics per obtenir el carbó actiu, que s'utilitza per filtrar l'aigua.

Fet d'aquesta manera, el carbó actiu és més sostenible i no fssil perqu no deriva del carbó natural sinó del cautxú del pneumtic en desús, i permet crear filtres d'aigua capaos d'absorbir metalls pesats, contaminants, matria orgnica i males olors en les depuradores d'aigua.

El director d'innovació de Sorigué, Joan Pons, ha destacat que en evitar usar un producte fssil finit fomenten la disminució de l'impacte ambiental i "permet fabricar un producte tecnolgic i d'elevat valor, fet que millora el volum de negoci".

Sorigué és un grup empresarial fundat el 1954, compta amb més de 20 societats i 3.800 treballadors en plantilla, i est especialitzat en el desenvolupament de solucions basades en la innovació per a construcció, serveis, materials i tecnologia.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés