Publicat 28/7/2019 17:02:29 +02:00CET

L'empresa catalana TAI multiplica per deu el seu negoci a Amèrica Llatina en tres anys

BARCELONA, 28 jul. (EUROPA PRESS) -

L'empresa catalana TAI Smart Factory, especialitzada en el desenvolupament de programari en l'àmbit de la indústria 4.0, ha multiplicat per deu el seu volum de negoci a Llatinoamèrica en tres anys.

En un comunicat aquest diumenge, la Conselleria d'empresa i Coneixement de la Generalitat ha informat que TAI es va establir a Colòmbia a finals del 2016 amb l'obertura d'una filial, des d'on també dona servei a plantes de producció d'altres països com l'Equador, el Perú, Panamà o Mèxic.

Per a aquest projecte, l'empresa catalana va comptar amb el suport d'Accció en les oficines del qual de Bogotà té situades les seves oficines i també ha rebut una ajuda per començar a exportar en aquesta regió en el marc del programa Cupons la Internacionalització.

TAI ha desenvolupat un programari, anomenat MES (Manufacturing Execution System), que gestiona i controla el funcionament de plantes de producció en temps real, i registra informació sobre la maquinària, la monitorizar i verifica el funcionament per assegurar la seva qualitat, al mateix temps que permet automatitzar i digitalitzar processos productius.

EFICIÈNCIA I QUALITAT

El gerent de TAI Smart Factory, Antoni Graupera, ha explicat que l'objectiu dels seus clients "és optimitzar l'eficiència, la qualitat i disposar de la informació adequada per a la presa de decisions".

"Estem parlant de la Indústria 4.0, de la digitalització de la manufactura, que farà que l'empresa tradicional que coneixem avui es transformi progressivament passant a ser una 'smart factory'", ha assegurat.

L'empresa catalana va decidir establir-se a Colòmbia perquè "és un mercat bastant madur, però que encara té recorregut per incorporar l'automatització en la indústria i que compta amb mà d'obra ben preparada", ha defensat Graupera.

Actualment, entre altres clients, TAI treballa per una de les principals firmes cosmètiques de Colòmbia, que té més de 1.700 treballadors, i amb el seu sistema poden "verificar, de manera digital, que tots els passos hagin realitzat tots els requeriments de qualitat exigits pel sector cosmètic".

el més llegit

 1. 1

  L'Ajuntament de Lleida demana suspendre els cobraments de lloguer temporalment

 2. 2

  Les botigues Ikea a Barcelona donen llits i material per a persones vulnerables

 3. 3

  Coronavirus.- L'IQS desenvolupa un potencial inhibidor de proteasa per combatre el Covid-19

 4. 4

  Mor l'escriptor i músic Víctor Nubla

 5. 5

  L'Hospitalet (Barcelona) obre una línia 900 gratuïta per a empreses i autònoms