Publicat 30/06/2019 12:30

L'empresa catalana Promaut crea un sistema d'automatizació del transport d'automòbils

Recurso de atasco (vehículos, automóviles, coches)
PIXABAY - Archivo

BARCELONA, 30 juny (EUROPA PRESS) -

L'empresa catalana Promaut, especialitzada en el desenvolupament de solucions tecnolgiques per a processos industrials, ha creat un sistema que automatitza el transport d'autombils des de les fbriques fins al tren i que consisteix en un conjunt de plataformes mbils que poden transportar en una hora fins a 150 vehicles als trens.

En un comunicat aquest diumenge, la Conselleria d'empresa i Coneixement de la Generalitat ha explicat que aquest sistema "redueix el temps d'operació a la meitat i les emissions de CO2".

Les plataformes mbils, similars a les cintes de transport de mercaderies, s'installen a l'espai on s'emmagatzemen els vehicles per desplaar-los directament als vagons de tren que els transportaran.

Les plataformes incorporen un sistema de subjeccions que aguanten els autombils per les rodes i els transporten fins a collocar-los a l'interior del vagó, sense cap intervenció manual.

L'empresa ja ha patentat la solució i est treballant en la construcció d'un prototip funcional, que ser escalable i adaptable a operacions logístiques d'altres sectors.

El soci fundador i president de Promaut, Joan Matutano, ha explicat que amb aquest sistema s'agilita la crrega dels trens i "pot impulsar el creixement de l'ús del tren per al transport de vehicles".

SUPORT D'ACCIÓ I SEAT

Per desenvolupar el sistema, Acció ha concedit una ajuda de 113.00 euros al consorci que lidera Promaut i en el qual també ha participat l'empresa Mcrit, en el marc del programa Nuclis d'R+D Empresarial d'Acció.

L'empresa Mcrit, també catalana, ha avaluat la funcionalitat d'aquesta tecnologia i la seva viabilitat econmica, i el consorci també ha comptat amb la participació de l'rea logística de Seat des de la seva seu a Martorell (Barcelona), que ha analitzat les necessitats del sector en aquest mbit.

EXPORTA EL 50%

Promaut va néixer el 1995, compta amb una plantilla de 70 treballadors i actualment exporta el 50% de les seves vendes.

L'empresa forma part de clústers especialitzats en el sector del ferrocarril i de l'automoció, com Railgrup i el Ciac, que són part dels 30 clústers acreditats pel programa Catalunya Clústers impulsats per la Generalitat a través d'Acció.

Pel seu costat, Mcrit va néixer el 1990, compta amb 30 treballadors i també exporta el 50% de la seva producció a Europa i Llatinoamrica, i de forma incipient també a frica i sia.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés