Publicat 9/6/2019 12:40:19 +02:00CET

L'empresa catalana Funderia Condals millorarà vies de tren de Bèlgica

L'empresa catalana Funderia Condals millorarà vies de tren de Bèlgica
GENERALITAT DE CATALUNYA

BARCELONA, 9 juny (EUROPA PRESS) -

L'empresa de Manresa (Barcelona) Funderia Condals, especialitzada en la fosa de peces per als sectors automobilístic i ferroviari, ha guanyat una licitació de 700.000 euros per millorar vies de tren de Bèlgica.

En un comunicat aquest diumenge, la Conselleria d'empresa i Coneixement de la Generalitat ha explicat que la intervenció es farà durant el primer semestre del proper any i consistirà en actualitzar la xarxa de vies del país.

Per a aquest projecte internacional, l'empresa ha rebut el suport d'ACCIÓ --l'agència per a la competitivitat de l'empresa depenent de la Conselleria d'empresa i Coneixement--, a través de l'Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Brussel·les.

El director comercial de l'empresa, David Burgués, ha comentat que el mercat belga ofereix moltes oportunitats "perquè està començant a obrir-se cap a la innovació del sector ferroviari, que tradicionalment és més estàtic que el de l'automòbil".

Funderia Condals ja està treballant en altres projectes a Bèlgica, on factura prop de dos milions d'euros, principalment per l'elaboració de peces de ferro colat que s'usen en les vies de tren.

L'empresa manresana exporta el 96% de la seva facturació, que aconsegueix els 75 milions d'euros, principalment a Europa però també als Estats Units i en mercats asiàtics.

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- El Metro de Barcelona registra un 13% més de viatgers aquest dimecres que el passat

 2. 2

  Detingut l'actor porno Nacho Vidal per la mort d'un fotògraf en un ritual místic

 3. 3

  Mor després de sofrir una descàrrega elèctrica mentre treballava en Vespella (Tarragona)

 4. 4

  Coronavirus.- El Corpus de Barcelona celebrarà els seus 700 anys amb activitats en línia

 5. 5

  L'alcalde de Lleida demana a grups municipals que demanin regularització de temporers sense papers