Publicat 10/7/2019 14:07:37 +02:00CET

L'electricitat per a les pimes i els autònoms és un 36% més cara que a la resta d'Europa segons Pimec

L'electricitat per a pimes i autònoms és un 36% més cara que en la resta d'Europa segons Pimec.
PIMEC

BARCELONA, 10 jul. (EUROPA PRESS) -

Pimec ha alertat que el preu de l'electricitat per a les pimes i els autònoms a Catalunya és un 36% més alt que a la resta d'Europa segons un informe de la patronal.

En l'informe 'Preus de l'electricitat a Europa, comparats, 2014-2018' que ha publicat l'Observatori de Pimec, es reflecteix que les empreses a Espanya continuen pagant l'electricitat més cara d'Europa, ha informat en un comunicat aquest dimecres.

L'estudi analitza el preu de l'electricitat que paguen les empreses de 26 països europeus basant-se en dades de l'Eurostad, i analitza el període 2014-2018, i distingeix els nivells de consum i els preus corresponents.

A més, l'anàlisi ha determinat que existeix un "gran diferencial" de preus entre les companyies que consumeixen menys electricitat i les que en consumeixen més, de manera que les grans consumidores paguen una quarta part del que paguen les empreses petites.

Una altra de les conclusions que extreu l'estudi és que Espanya és el país on la distància de preus entre el consumidor d'electricitat més petit i el més gran és més alta d'Europa, tot i que els preus mostraven una tendència a la baixa entre els anys 2014 i 2017.