Publicat 25/8/2014 13:31:55 +02:00CET

L'edil del PP de Cardedeu porta a Fiscalia 'trabucaires' que van simular un afusellament davant de casa seva

BARCELONA, 25 ago. (EUROPA PRESS) -

El regidor del PP a Cardedeu (Barcelona) Jaime Gelada ha denunciat aquest dilluns davant la Fiscalia de Catalunya set de la dotzena de 'trabucaires' que el dia 17 van simular un afusellament davant de casa seva, "per temor" que aquests fets quedin impunes.

Ho ha explicat als periodistes abans d'entrar a la Fiscalia a Barcelona per registrar la seva denúncia, flanquejat pel president del PP provincial, Alberto Villagrasa, i el líder popular a la capital catalana i responsable d'assumptes institucionals del partit a Catalunya, Alberto Fernández Díaz.

Denuncia set 'trabucaires' perquè són els que ha pogut identificar: els ha vinculat a partits o entitats sobiranistes --ERC, CUP i Òmnium Cultural-- i ha dit que un d'ells va ser regidor republicà.

Gelada no els ha portat a Fiscalia fins ara perquè esperava que es posessin en contacte amb ell i condemnessin els fets, una cosa que no ha ocorregut; en canvi, ha agraït el suport del seu partit, i també d'alguns habitants de Cardedeu que "en la intimitat" li han transmès el seu suport.

Ha dit que sí que ha condemnat els fets el partit local Gent per Cardedeu (GPC, el regidor del qual és sobiranista), i que l'alcaldessa, Calamanda Vila (CiU), es va reunir en privat amb ell i "va reprovar els actes", però lamenta que no ho hagi fet públicament.

"VERITABLE INTIMIDACIÓ"

Alberto Fernández ha afirmat que aquests fets "van més enllà d'una broma de mal gust: una veritable intimidació que ha de tenir la resposta judicial pertinent".

Per a ell, "defensar una opció política des de l'amenaça i la intimidació no té cap tipus de consideració i mereix tota la reprovació, també la penal".

"Aquests fets no són causals ni excepcionals. Vull posar de manifest l'increment d'insults i amenaces" a càrrecs electes del PP i en les seus del partit, ha afegit Fernández, que lamenta que els partits no condemnin públicament aquests fets.

Alberto Villagrasa ha assegurat que, amb la seva presència i la de Fernández, el PP vol demostrar que tot el partit dóna suport ple al seu regidor davant de fets que "en democràcia no són pertinents i són inadmissibles".

El portaveu dels 'trabucaires' de Cardedeu, Manel Àlvarez, ha assegurat, en declaracions a Rac 1 recollides per Europa Press, que tenen la consciència "molt tranquil·la" perquè no van pretendre cap afusellament i que era un acte de cultura popular de caràcter festiu.