Publicat 13/01/2020 16:02

L'edat d'emancipació puja als 32 anys per l'augment dels preus, segons Fotocasa

Pisos (arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 13 gen. (EUROPA PRESS) -

La mitjana d'edat de les persones que busquen habitatge per emancipar-se es va situar el 2019 en els 32 anys, lleugerament superior als 31 anys que es va registrar el 2018 a causa de l'augment dels preus de lloguer i compra.

Així es desprn de l'última anlisi que ha fet el portal immobiliari Fotocasa, que indica que "baixa de manera significativa" el percentatge dels que han comprat un habitatge (del 20% del 2018 al 15% el 2019) i els que han llogat una habitació en pis compartit (del 17% al 11%) amb l'objectiu d'emancipar-se.

També disminueix el percentatge dels que han llogat un habitatge com a inquilins (30% el 2019 a diferncia del 35% el 2018) i, per contra, augmenta el percentatge dels que han buscat habitatge per comprar i no l'han trobat, que s'ha situat en el 24% el 2018 i en el 38% el 2019.

"Els joves espanyols necessiten un habitatge, tant de compra com de lloguer, per no poden accedir-hi perqu la seva situació econmica i laboral els ho impedeix per l'augment dels preus", ha explicat el director d'Estudis i Formació de Fotocasa, Ismael Kardoudi.

Kardoudi ha afegit que, davant l'encariment dels lloguers, "es refora la seva visió a favor de la compra d'habitatge quan el lloguer hauria de ser la seva primera opció".

EL 57% NO TROBA HABITATGE

D'aquesta manera, tot i que hagi augmentat el nombre de joves que busquen habitatge, com passa per exemple en el cas de l'habitatge de propietat, més de la meitat --un 57%-- dels que han buscat habitatge per emancipar-se els últims 12 mesos no l'ha trobat.

Els preus continuen sent el motiu principal, perqu el 74% dels que han buscat habitatge per emancipar-se per encara no l'han trobat ho atribueixen a uns preus que superen el seu pressupost.

Les raons per optar pel lloguer o per la compra són molt diferents, i entre els que es decanten per l'habitatge en propietat per emancipar-se, el 39% ho fa perqu considera que es tracta d'una inversió a llarg termini i un altre 38% defensa que l'habitatge és un aposta per al futur, per la raó principal per un 41% és que la seva situació laboral ha millorat.

Per la seva banda, entre els que aposten pel lloguer, en un 53% dels casos ho fan perqu la seva situació econmica els impedeix comprar, mentre que un 36% ho prefereix per la llibertat i flexibilitat que els propociona aquesta opció.

Per sexes, la presncia femenina en la demanda d'habitatge és un patró habitual en el mercat, perqu un 57% de les dones busca habitatge per emancipar-se, a diferncia d'un 43% dels homes.

En clau territorial, destaca la prdua de pes respecte al 2018 de Catalunya, principalment per l'efecte de l'rea metropolitana de Barcelona, en el conjunt dels demandants d'habitatge per emancipar-se, mentre que Andalusia i Madrid incrementen moderadament la seva importncia.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés