Publicat 3/9/2020 14:11:57 +02:00CET

L'economista Ramon Tremosa, d'eurodiputat a conseller d'Empresa i Coneixement

Ramón Tremosa
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 3 set. (EUROPA PRESS) -

L'economista Ramon Tremosa és el nou conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya després d'haver passat una dècada al Parlament Europeu com a diputat de JxCat (2009-2019).

Ramon Tremosa i Balcells (Barcelona, 1965) és doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona (UB), on ha exercit de professor de Teoria Econòmica, i és autor de nombrosos articles i llibres.

A l'Eurocambra ha estat membre de la Comissió d'Afers Econòmics i Monetaris i de la Comissió d'Investigació encarregada d'examinar les al·legacions d'infracció i de mala administració en l'aplicació del dret de la Unió en relació amb el blanqueig de capitals i l'elusió i evasió fiscals.

També ha participat en la Delegació per a les Relacions amb la República Popular de la Xina i en la Delegació per a les Relacions amb els Estats Units.

A la cambra europea, Tremosa ha dut a terme prop de 150 intervencions en els plens parlamentaris i unes 278 esmenes a normatives europees.

Ha estat ponent del Parlament Europeu de la supervisió financera europea el 2010, de l'Informe del Banc Central Europeu el 2011, de l'Informe sobre Competència el 2012 i del Pla d'inversions en infraestructura de la UE --'Pla Juncker'-- el 2015.

També ho ha estat de l'Informe d'opinió sobre l'acord transatlàntic de comerç i inversions --el TTIP-- el 2015, i ha participat en debats relacionats amb el corredor mediterrani.

Ha escrit textos acadèmics sobre política monetària, economia regional i federalisme fiscal, i ha publicat llibres entre els quals destaquen 'L'espoli fiscal' (2004), 'Catalunya serà logística o no serà' (2007), 'Catalunya, país emergent' (2008), 'Catalonia, An Emerging Economy' (2010) i 'Let Catalonia Vote' (2015), que explica el procés català des d'una perspectiva europea.

Contador