L'economia catalana creix un 2% interanual el tercer trimestre

Publicat 12/12/2019 12:04:18CET
Monedes, moneda, bitllet, bitllets, euro ,euros, capital, efectiu, metàl·lic, riquesa
EUROPA PRESS - Archivo

La variació intertrimestral del PIB és del 0,4%

BARCELONA, 12 des. (EUROPA PRESS) -

L'economia catalana ha crescut un 2% interanual durant el tercer trimestre del 2019, el mateix creixement que ha registrat la resta d'Espanya i una dècima inferior a la taxa del trimestre anterior, segons l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat).

Aquest creixement es deu a l'augment de la demanda interna (2%), vuit dècimes superior a la del trimestre anterior, gràcies a la recuperació de la formació bruta de capital (3,9%), mentre que les exportacions totals a l'estranger han crescut un 3,2% i es desacceleren respecte al trimestre anterior, ha informat la Generalitat en un comunicat.

La taxa de variació intertrimestral del PIB a Catalunya (0,4%) registra la reducció d'una dècima en relació amb el trimestre anterior i supera en una dècima l'economia europea (0,3%), mentre que mostra el mateix valor que l'economia espanyola (0,4%).

Quant a l'oferta, els serveis i la construcció han registrat creixements positius, mentre que la indústria i l'agricultura mostren reduccions de l'activitat.

Els serveis han crescut un 3%, una dècima superior a la del trimestre anterior, impulsats sobretot per les activitats immobiliàries, professionals i d'altres (3,6%).

La construcció va créixer un 3,5% però amb "una tendència clara a la desacceleració", perquè suposa una taxa nou dècimes inferior a la del trimestre anterior.

La taxa de creixement interanual que va registrar la indústria és del -0,6%, la mateixa que la del trimestre anterior, amb una evolució negativa de la indústria extractiva (-8,7%) i les arts gràfiques (-8%), mentre que la del subministrament d'aigua va créixer un 12,8% i la de l'energia elèctrica també (8,4%).