Publicat 16/6/2020 14:00:48 +02:00CET

Laya diu que Espanya estudiarà imposar la quarantena als viatgers del Regne Unit

La ministra d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya, Madrid (Espanya), 10 de juny del 2020.
Jesús Hellín - Europa Press

MADRID, 16 juny (EUROPA PRESS) -

La ministra d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya, ha assegurat aquest dimarts que, si el Regne Unit decideix mantenir la quarantena als viatgers procedents d'Espanya després del 22 de juny, el Govern espanyol estudiarà imposar la mateixa mesura "en reciprocitat".

"Comprovarem què fa el Regne Unit i hi mantindrem el diàleg per veure si hem d'introduir o no la reciprocitat perquè ells tenen mesures diferents a la resta de la Unió Europea", ha assegurat la cap de la diplomàcia espanyola, en declaracions a la cadena de televisió pública britànica BBC que ha recollit Europa Press.

González Laya ha recordat que els països membres de la Unió Europea i de l'espai Schengen han decidit que eliminaran les mesures de quarantena quan tornin a obrir les fronteres. "Nosaltres les tindrem fins el 22 de juny i el 22 de juny les retirarem. Si el Regne Unit les volgués mantenir per raons que tenen a veure amb la seva pròpia visió de la salut, nosaltres ho respectarem però probablement actuarem en reciprocitat", ha afirmat.

Quan li han preguntat si el Govern central imposarà la mateixa quarantena que el Regne Unit, González Laya ha dit que "és una opció" que es plantejarà. "Això és una opció si creiem que és necessari per garantir la salut i la seguretat dels britànics que venen a Espanya", ha indicat.

No obstant això, la ministra ha deixat clar que la situació és "molt fluïda", per la qual cosa ha considerat que "més que especular" el Govern espanyol preferiria "dialogar amb les autoritats del Regne Unit per garantir" que tots dos països adopten "les mesures que millor corresponguen a la situació sanitària".

La ministra ha dit que la situació sanitària "avui és una mica millor a Espanya que al Regne Unit" però ha confiat que quan s'obrin les fronteres, "el Regne Unit també haurà avançat".

Contador