Publicat 7/4/2019 16:55:57 +02:00CET

L'aviació de Haftar bombardeja Trípoli

Inmigrantes rescatados por el 'Sea Watch 3' en el Mediterráneo
SEA WATCH - Archivo

TRÍPOLI, 7 abr. (Reuters/EP) -

Els avions de combat de l'Exrcit Nacional Libi (ENL), la milícia de Khalifa Haftar, han bombardejat aquest diumenge el sud de la capital líbia, Trípoli, segons testimonis presencials i fonts del propi ENL.

Les forces de Haftar, antic general dissident del rgim de Moammar al-Gaddafi, han llanat una ofensiva sobre Trípoli, seu del Govern de Líbia reconegut per la comunitat internacional i es troben ja a uns 50 quilmetres de la ciutat.

Aquest mateix diumenge, el cap del Consell Presidencial de Líbia i, amb carcter general, primer ministre, Fayez al-Sarraj, va convocar aquest dissabte l'ambaixadora francesa al país, Béatrice du Hellen, per acusar Frana de recolzar l'ofensiva de Haftar.

El primer ministre ha acusat l'ambaixadora de concedir a Haftar el permís per "atacar i apoderar-se" de la ciutat per "fer-se amb la porció més gran dels recursos energtics del país"; una acusació que al-Sarraj va comunicar a l'ambaixadora en "termes contundents",segons fonts oficials sota condició d'anonimat a Libya Observer, en una informació publicada aquest diumenge.

El primer ministre ha decidit incrementar la seva activitat després del discurs d'aquesta passada nit, en el qual va qualificar davant el poble libi l'ofensiva de Haftar com de "punyalada per l'esquena" en plens esforos per aconseguir una solució política a Líbia.

Al-Sarraj, en el seu discurs, va recordar les nombroses ocasions en les quals s'havia reunit amb el general, i va reconixer que les trobades l'havien convenut que era possible resoldre la crisi actual al país, sense un Govern únic des de la caiguda del strapa Moammar al-Gaddafi el 2011, de forma pacífica.

També diverses veus de la comunitat internacional amb l'ONU al capdavant han advertit que l'opció militar no és una solució per a Líbia en resposta a l'avan de Haftar en el sud i l'oest del país. Davant, una coalició de milícies formades durant la revolta contra Gadafi que recolzen el Govern d'Al-Sarraj enfront de Haftar.