L'AVE 'low-cost' de Renfe permetrà viatjar a Barcelona per un mínim de 10 euros

Publicat 16/12/2019 12:01:20CET
AVLO, el tren 'low-cost' de Renfe (Arxiu)
RENFE

El preu oscil·larà entre 10 i 60 euros en funció de la demanda, i serà de 5 euros per als nens

MADRID, 16 des. (EUROPA PRESS) -

L'AVE 'low-cost' que Renfe posarà en circulació el proper 6 d'abril, conegut com AVLO, permetrà comprar bitllets per viatjar entre Madrid i Barcelona per un preu mínim de 10 euros i de 5 euros en el cas de nens menors de 14 anys.

L'import dels bitllets del nou servei oscil·larà entre els 10 i els 60 euros en funció de la demanda que en cada moment tingui cada plaça, segons ha indicat el president de l'operadora pública, Isaías Táboas, en entrevistes a 'El País' i 'La Vanguardia'.

Es tracta de la proposta de preus que Renfe preveu aprovar en la reunió del seu consell d'administració d'aquest dimecres, 18 de desembre.

La companyia ferroviària pública començarà a explotar l'AVLO amb una oferta comercial de dues freqüències diàries per sentit, si bé preveu anar ampliant-ne les circulacions fins arribar a cinc a finals del 2020, precisament quan està fixada la liberalització del transport amb tren i l'entrada de competidors.

Amb el llançament d'aquest servei, Renfe dona així el tret de sortida a la carrera cap a l'AVE barat, perquè els nous operadors que entraran en el ferrocarril l'any vinent, SNCF i Trenitalia, ja han avançat la seva intenció de fer-ho amb trens a preus assequibles.

Precisament, en posar en marxa l'AVLO a l'abril, Renfe vol portar uns mesos d'avantatge als seus futurs competidors. De fet, preveu començar a vendre els bitllets del 'low-cost' a finals de gener.

A més a més, l'operadora pública arrencarà el seu AVE barat en la línia Madrid-Barcelona, el corredor de més mobilitat de viatgers del país, el que més competència té amb l'avió i altres mitjans de transport, i un dels tren que l'any vinent s'obren a l'entrada de nous operadors, juntament amb el corredor a Llevant i l'AVE que uneix Madrid amb Sevilla i Màlaga.

BITLLET DE 5 EUROS PER ALS NENS

Renfe confia que el nou servei aconsegueixi un milió de viatgers l'any en els dos primers exercicis en servei. Segons el president de la companyia, aquests passatgers provindran principalment dels qui actualment viatgen amb cotxe i els col·lectius que no agafen l'AVE per una qüestió de preus, com ara famílies o joves.

En línia amb aquest objectiu, hi ha la iniciativa de posar un preu de 5 euros per als bitllets dels nens menors de 14 anys que viatgin acompanyats d'un adult.

El llançament d'un AVE barat constitueix, al costat de la digitalització i la internacionalització, un dels pilars del pla estratègic que Renfe desenvolupa per preparar-se davant la fi del seu monopoli i l'arribada de competència.