Publicat 13/01/2024 15:34

L'AVE Espanya-França tanca el seu primer semestre amb uns 300.000 viatgers transportats

Un AVE de Renfe en una estació de França
RENFE - Archivo

MADRID, 13 gen. (EUROPA PRESS) -

L'AVE Espanya-França tanca el seu primer semestre amb 300.000 viatgers transportats en les seves dues rutes internacionals, compostes per quatre serveis que connecten 16 destinacions i que han suposat l'estrena de Renfe com a competidor en el mercat francès.

La companyia ha subratllat, en un comunicat, el "balanç positiu" d'aquesta aposta quant a operativa i demanda de viatgers.

Renfe va aconseguir iniciar les seves operacions AVE en solitari en el mercat francès després de completar tots els tràmits tècnics, operatius i administratius amb personal propi. El 13 de juliol va ser el primer cop que un maquinista espanyol va prestar el servei comercial d'un tren AVE més enllà de Perpinyà.

Així, des d'aquest estiu, Lió, Marsella, Montpeller, Avinyó, Valença, Nimes, Ais de Provença, Narbona i Perpinyà s'han sumat a la llarga llista de destinacions AVE i han començat a tenir connexió directa amb tren amb Espanya gràcies a l'arribada de Renfe a França.

Aquest desplegament operatiu es va realitzar gradualment durant l'estiu per garantir l'estabilitat del servei, fins a arribar a les 28 circulacions setmanals a l'octubre.

D'aquesta manera, Renfe ha transportat a 300.000 viatgers en sis mesos i està aconseguint estabilitzar l'aprofitament dels seus trens per sobre del 75% en totes dues rutes: la que uneix Barcelona i Lió i la que connecta Madrid, Barcelona i Marsella.

EL SERVEI DETALLADAMENT

En concret, el servei AVE entre Barcelona i Lió connecta les estacions de Barcelona Sants, Girona, Figueres Vilafant, Perpinyà, Narbona, Montpeller-St-Roch, Nimes, Valença TGV i Lió Part Dieu. Amb sortida des de Barcelona a les 8.19 i tornada des de Lió a les 14.30. El temps de viatge de la ruta completa és de cinc hores.

D'altra banda, el servei AVE de la ruta Madrid-Marsella connecta les estacions intermèdies de Guadalajara Yebes, Saragossa Delicias, Camp de Tarragona, Barcelona Sants, Girona, Figueres Vilafant, Perpinyà, Narbona, Montpeller-St-Roch, Nimes, Avinyó-TGV, Ais de Provença TGV i Marsella-St Charles.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés