Publicat 04/12/2019 20:19CET

L'Autoritat Financera Andorrana declara la fallida d'Assegurances Generals

Prop de 9.000 plisses de l'andorrana Assegurances Generals no disposaven de prou garantia
SFG - Archivo

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 4 des. (EUROPA PRESS) -

El Butlletí Oficial del Principat d'Andorra publica aquest dimecres, en un número extra, el cessament de pagaments i la fallida de la companyia Assegurances Generals, que havia estat intervinguda per l'Autoritat Financera Andorrana (AFA) l'agost passat.

Va ser el passat 17 d'octubre, segons explica l'AFA en un comunicat, quan l'administrador especial va presentar davant la Batllia --tribunal andorr-- la sollicitud de cessament de pagaments i fallida de l'empresa asseguradora.

"Aquesta demanda, justificada per la impossibilitat de l'entitat de fer front als deutes exigibles, tenia per objectiu la protecció dels interessos dels assegurats", diu la nota de premsa emesa per l'Autoritat Financera.

És la prpia AFA qui ha estat nomenada pel jutge andorr com a administrador judicial i l'ha autoritzat "a realitzar totes les actuacions que cregui necessries per a la continuació de l'activitat per considerar que aquesta no es pot parar de manera absoluta".

El comunicat afirma que "pels contractes d'assegurances en vigor de no vida i vida risc atorgats per Assegurances Generals, SA, els drets dels assegurats estan degudament garantits fins al venciment de les seves plisses".

En aquest punt, el ministre de Finances i Portaveu del Govern d'Andorra, ric Jover, ha exposat en roda de premsa que s'ha demostrat que el decret aprovat a l'octubre després de descobrir que unes 9.000 plisses no tenien garantia suficient ha valgut per "garantir els drets de les persones que havien fet confiana en Assegurances Generals".

A través d'aquest decret, el Govern d'Andorra va subvencionar altres companyies d'assegurances del país perqu assumissin la reassegurana de les plisses afectades; la partida de la subvenció era d'1,55 milions d'euros, als quals es van afegir altres 1,45 milions d'aval.

Per als contractes d'assegurana de vida estalvi/vida inversió, la declaració de fallida "ha de permetre el tractament ordenat i igualitari dels seus crdits", assegura el comunicat de l'AFA.

Els creditors d'Assegurances Generals, SA tenen ara un termini de 30 dies per presentar l'AFA els justificants dels seus crdits; també s'obre un termini de 13 dies hbils per recórrer en apellació davant del Tribunal Superior de Justícia d'Andorra.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés