Publicat 4/12/2019 20:19:25 +01:00CET

L'Autoritat Financera Andorrana declara la fallida d'Assegurances Generals

Prop de 9.000 pòlisses de l'andorrana Assegurances Generals no disposaven de prou garantia
SFG - Archivo

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 4 des. (EUROPA PRESS) -

El Butlletí Oficial del Principat d'Andorra publica aquest dimecres, en un número extra, el cessament de pagaments i la fallida de la companyia Assegurances Generals, que havia estat intervinguda per l'Autoritat Financera Andorrana (AFA) l'agost passat.

Va ser el passat 17 d'octubre, segons explica l'AFA en un comunicat, quan l'administrador especial va presentar davant la Batllia --tribunal andorrà-- la sol·licitud de cessament de pagaments i fallida de l'empresa asseguradora.

"Aquesta demanda, justificada per la impossibilitat de l'entitat de fer front als deutes exigibles, tenia per objectiu la protecció dels interessos dels assegurats", diu la nota de premsa emesa per l'Autoritat Financera.

És la pròpia AFA qui ha estat nomenada pel jutge andorrà com a administrador judicial i l'ha autoritzat "a realitzar totes les actuacions que cregui necessàries per a la continuació de l'activitat per considerar que aquesta no es pot parar de manera absoluta".

El comunicat afirma que "pels contractes d'assegurances en vigor de no vida i vida risc atorgats per Assegurances Generals, SA, els drets dels assegurats estan degudament garantits fins al venciment de les seves pòlisses".

En aquest punt, el ministre de Finances i Portaveu del Govern d'Andorra, Èric Jover, ha exposat en roda de premsa que s'ha demostrat que el decret aprovat a l'octubre després de descobrir que unes 9.000 pòlisses no tenien garantia suficient ha valgut per "garantir els drets de les persones que havien fet confiança en Assegurances Generals".

A través d'aquest decret, el Govern d'Andorra va subvencionar altres companyies d'assegurances del país perquè assumissin la reassegurança de les pòlisses afectades; la partida de la subvenció era d'1,55 milions d'euros, als quals es van afegir altres 1,45 milions d'aval.

Per als contractes d'assegurança de vida estalvi/vida inversió, la declaració de fallida "ha de permetre el tractament ordenat i igualitari dels seus crèdits", assegura el comunicat de l'AFA.

Els creditors d'Assegurances Generals, SA tenen ara un termini de 30 dies per presentar l'AFA els justificants dels seus crèdits; també s'obre un termini de 13 dies hàbils per recórrer en apel·lació davant del Tribunal Superior de Justícia d'Andorra.