Publicat 15/8/2019 11:02:21 +02:00CET

L'autòpsia de Jeffrey Epstein revela que tenia diversos ossos trencats al coll

September 9, 2004 - Cambridge, Massachusetts, United States: Jeffrey Epstein at a dinner he hosted at Harvard University. Epstein was at Harvard for an annual End of the Summer event, the Program for Evolutionary Dynamics. In 1982, Epstein founded his own
Rick Friedman

WASHINGTON, 15 ago. (Reuters/EP) -

L'autòpsia realitzada al magnat Jeffrey Epstein, imputat per explotació sexual i que aparentment es va suïcidar en una presó federal el dissabte, ha revelat que comptava amb diversos ossos trencats en el coll, segons ha informat aquest dimecres el diari 'The Washington Post'.

Aquest tipus de fractures les poden sofrir persones que es pengen, segons ha assenyalat el diari, citant fonts que no han estat identificades i que estan familiaritzades amb els resultats de l'autòpsia.

No obstant això, segons el 'Washington Post', aquest tipus de fractures també les poden sofrir persones que han estat escanyades.

Epstein, de 66 anys, va ser trobat "inconscient" entorn de les 06.30 del matí del dissabte a la seva cel·la de la Unitat d'Allotjament Especial del Centre Correccional Metropolità de Manhattan.

Segons l'Oficina Federal de Presons, "va rebre ajuda d'emergència i va ser traslladat en ambulància a un hospital per rebre tractament, on se'l va declarar difunt".

El multimilionari ja va haver de ser atès el 25 de juliol després de ser trobat semi inconscient i amb marques al coll, també dins de la seva cel·la.

El cas d'Epstein va adquirir especial notorietat per la seva relació amb l'elit política dels Estats Units, des del matrimoni Clinton a l'actual inquilí de la Casa Blanca, Donald Trump.

El president dels Estats Units, Donald Trump, va reconèixer que sabia qui era Epstein, resident de Palm Beach, on Trump té un camp de golf. "Vaig tenir una baralla amb ell fa un temps. No soc precisament un fan", va declarar Trump el mes passat.

LA IMPUTACIÓ D'EPSTEIN

Epstein va ser imputat per trànsit sexual de menors i conspiració després de l'aparició de nous testimoniatges que l'situaven com capitost d'una "vasta xarxa" d'explotació de menors des de les seves mansions a Manhattan i Florida entre 2002 i 2005.

Anteriorment havia estat sota investigació per part de les autoritats federals i locals per delictes sexuals contra nenes menors d'edat, en un cas que va provocar la dimissió el mes passat del secretari de Treball dels Estats Units, Alex Acosta.

Acosta es va apartar del seu càrrec després de donar-se a conèixer que, durant la seva etapa com a fiscal a Florida, va aconseguir un acord secret per reduir una sentència contra Epstein.

La bancada demòcrata al Congrés, començant per la líder de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, va retreure a Acosta la seva participació "en un acord poc raonable, que va impedir que es fes justícia per a les seves joves víctimes".

L'acord va ser aconseguit el 2008 i va permetre a Epstein després declarar-se culpable a canvi d'una condemna de 13 mesos de presó per fomentar la prostitució, que va complir en forma de treballs comunitaris des de la seva oficina. Acosta va mantenir que, de no haver aconseguit aquest acord, Epstein molt probablement hauria acabat en llibertat.

El cas va romandre enterrat fins que el 'Miami Herald' va publicar al novembre de l'any passat un article que va detallar el pacte aconseguit entre Epstein i la Fiscalia. Al costat de l'aparició dels nous testimonis, el multimilionari va ser finalment detingut i imputat.