Publicat 15/4/2019 16:16:11 +02:00CET

L'autpsia determina que Julen va morir per la caiguda al pou

Málaga.- Tribunales.- Citado como investigado un tuitero por comentarios degradantes sobre la muerte de Julen
ALEX ZEA/EUROPA PRESS/ARCHIVO

MLAGA, 15 abr. (EUROPA PRESS TELEVISIÓ) -

L'informe definitiu d'autpsia dut a terme a Julen, el nen de dos anys que va ser trobat sense vida 13 dies després de caure en un pou de Totalán (Mlaga), assenyala que el petit va morir per la caiguda dins el forat. A més, els forenses descarten que en la defunció incidís l'acció de la piqueta emprada en les tasques de rescat.

Julen va caure el diumenge 13 de gener en un pou de només 25 centímetres de dimetre i d'una mica més de 70 metres de profunditat. El seu cos va ser trobat a les 01.25 hores de la matinada del dissabte 26 de gener pels equips de rescat que el buscaven des del moment del succés; i a les 03.29 hores es va aconseguir pujar-lo a la superfície.

Segons han indicat fonts judicials a Europa Press, els forenses indiquen en el seu informe, de 25 pgines, que la mort del petit es va produir al voltant de les 13.50 hores, "pocs minuts" després de la precipitació, i apunten que la causa de la defunció va ser per traumatisme cranioenceflic i raquimedular, i tenia dues fractures, una a la zona occipital i una altra a la regió temporal esquerra.

A més, els especialistes apunten que no es va tractar d'una caiguda lliure, sinó frenada per la fora de fregament de la roba, i argumenten en el seu informe el per qu descarten que la piqueta utilitzada en el rescat causés la mort --com apunta un informe de la defensa de l'amo de la finca, investigat en aquesta causa--, han indicat els forenses, entre altres motius, que aquest objecte es va comenar a fer servir gairebé quatre hores després de la mort.

A més d'aquest motiu fonamental, els quatre experts que signen l'informe són taxatius i asseguren que no va ser cap altre objecte ali al pou, com la piqueta, la que produís les lesions que presentava, perqu no han observat fractures en el plnol superior de la volta cranial, han indicat les mateixes fonts.

Respecte a la fractura a la zona esquerra, indiquen que el cap del petit no tenia inclinació com perqu la piqueta impactés, a més que tampoc l'enfonsament no és molt pronunciat; pel que creuen més factible que aquesta lesió lateral es produís per una sortida de les parets del pou.

Els forenses van requerir al Jutjat d'Instrucció número 9 de Mlaga, que porta el cas, que els proporcionessin de cara a realitzar aquest informe definitiu d'autpsia tota la informació existent sobre les característiques del pou i les actuacions per al rescat i extracció del petit que poguessin haver afectat al cos. A més, també se'ls va facilitar l'informe tcnic que va ser aportat per la defensa de l'investigat, David Serrano, sobre l'ús de la piqueta.

Ara, després de l'estudi exhaustiu de tot aquest material, els forenses han concls que el motiu immediat de la mort va ser un traumatisme cranioenceflic i raquimedular i que "la causa fonamental de la defunció va ser per la caiguda", apuntant que el temps de supervivncia del petit "va ser curt", i l'hora de la mort va ser de tres hores i 40 minuts abans que es comencés a emprar la piqueta.