Publicat 13/6/2020 13:52:47 +02:00CET

Laura Borràs (JxCat) rebutja dimitir pel suplicatori: "Significaria assumir una culpa i jo sóc innocent"

La portaveu del Grup Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats, Laura Borràs.
La Vanguardia/POOL - Europa Press

Avisa ERC que no rebutjar el suplicatori li semblaria un "blanqueig" al TS

BARCELONA, 13 juny (EUROPA PRESS) -

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha rebutjat aquest dissabte dimitir pel suplicatori que el Tribunal Suprem (TS) ha cursat contra ella al Congrés per investigar-la penalment: "Significaria assumir una culpa, i jo sóc innocent".

"No dimitiré perquè qui m'ha col·locat a l'escó són els meus votants", ha dit en una entrevista d'El Punt Avui recollida per Europa Press.

Ho ha dit en preguntar-se-li sobre la seva presumpta implicació en un delicte de frau a l'Administració, malversació de cabals públics i falsedat documental en la seva etapa de directora de la Institució de les Lletres Catalans (ILC).

CRÍTICA A LA CUP

Ha criticat que la CUP s'ho hagi demanat: "Demanar-li a algú que està dient i demostrant i aportant documents que és víctima d'una persecució que s'aparti significa que la persecució triomfi, que és tant com demanar a un represaliat que col·labori amb el repressor".

Ha defensat que no votar en contra del suplicatori significa "votar a favor d'una condemna", perquè, al seu entendre, la causa contra ella és fruit d'una persecució per ser independentista.

"M'agradaria equivocar-me i poder tenir esperances que hi hagi la possibilitat d'una sentència justa, però tot el procés ha estat ple d'irregularitats i vulneració de drets", ha lamentat.

I ha afegit que la presó és una possibilitat quan es defensen drets: "En aquest sentit, si s'ha d'anar a la presó per independentista, sóc independentista, però per corrupta i malversadora, no".

EL VOT D'ERC

Preguntada per les conseqüències d'una abstenció o 'sí' d'ERC al suplicatori, ha contestat: "No ho sé. Sé les conseqüències que tindrà per a mi, no sé les conseqüències que tindrà per al Govern".

"Que un partit independentista, que considero company de viatge, no voti en contra del suplicatori tindria conseqüències personals importants i em semblaria un exercici de blanqueig del Suprem que jo crec que que els independentistes no ens podem permetre", ha dit.

Borràs s'ha ofert en nombroses ocasions a donar la seva versió dels fets al portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, però fins ara ell li ha dit que "no tenia temps i anava molt ple de coses", ha explicat la diputada de JxCat.

Contador