Publicat 25/6/2020 12:18:06 +02:00CET

Laura Borràs escriu a tots els diputats per avisar-los que el seu suplicatori vulnera garanties

La portaveu del Grup JxCat al Congrés dels Diputats, Laura Borràs. Madrid (Espanya), 3 de juny del 2020.
La Vanguardia/POOL - Europa Press

MADRID, 25 juny (EUROPA PRESS) -

La portaveu parlamentària de JxCat, Laura Borràs, ha escrit una carta a tots els diputats en la qual avisa que el suplicatori que el Tribunal Suprem ha sol·licitat al Congrés per poder-la investigar per la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) vulnera garanties.

Borrás va remetre l'escrit als seus companys de la cambra baixa aquest dimecres, un dia abans de la votació del suplicatori en el ple. En la missiva, a la qual ha tingut accés Europa Press, els informa que fins avui ni ella ni els seus advocats han rebut la notificació per tramitar el suplicatori del Suprem.

Per això, els trasllada que quan va arribar al Congrés i la Mesa el va admetre a tràmit va presentar un recurs de reconsideració perquè considerava que l'alt tribunal no va respectar la suspensió de tots els terminis processals que estableix el decret de l'estat d'alarma.

La independentista catalana lamenta que l'òrgan de govern que presideix Meritxell Batet desestimés aquesta reconsideració malgrat que "la vulneració dels terminis processals és una vulneració de garanties".

A més, perquè disposessin de tota la informació, Borràs va fer arribar a la resta de diputats l'escrit de la reconsideració i un vídeo amb l'explicació que va donar en una conferència de premsa al Congrés en la qual va atribuir la causa a una "persecució política".

Contador

el més llegit

 1. 1

  Prohibit entrar i sortir de Lleida i 7 municipis més del Segrià des de mitjanit pel coronavirus

 2. 2

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 3. 3

  Fiscalía de Lleida se opone al nuevo confinamiento en varios municipios por el coronavirus

 4. 4

  Coronavirus.- Uns 300 concentrats a Lleida contra el confinament de diversos municipis

 5. 5

  AMP3.- Coronavirus.- Prohibit entrar i sortir de Lleida i 7 municipis més des de mitjanit