Publicat 7/2/2020 13:44:44CET

Laura Borràs avisa que, si Sánchez rebutja un mediador, demostrarà que "té por"

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, atén els mitjans de comunicació.
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 7 febr. (EUROPA PRESS) -

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha reafirmat la voluntat del president de Generalitat, Quim Torra, d'introduir la figura del mediador en la negociació amb el Govern central i ha avisat que, si el president del Govern central, Pedro Sánchez, ho continua rebutjant, demostrarà que "té por".

Als passadissos de la cambra baixa, Borràs ha celebrat que dijous Sánchez i Torra recuperessin la "normalitat" en les relacions, encara que no s'ha atrevit a assenyalar que s'hagi recuperat el diàleg. "No m'atreviria a parlar de diàleg, perquè dono massa valor a la paraula diàleg", ha apuntat.

En tot cas, sí que ha posat en valor que els dos presidents, a més de poder parlar de qüestions d'actualitat com les conseqüències del Gloria i del Brexit, poguessin parlar per concretar la data de la taula de negociació, que tindrà lloc aquest febrer.

UNA FIGURA "NORMAL" EN RESOLUCIÓ DE "CONFLICTES" INTERNACIONALS

Borràs continua insistint que és important que en la taula de negociació hi hagi un mediador, una figura, ha dit, "absolutament normal" en la solució de conflictes internacionals "quan hi ha posicions tan allunyades".

Ha recordat que el que ha fet el Govern de Torra és reprendre les negociacions en el punt en què es van deixar després que Sánchez s'aixequés de la taula quan es va exigir un relator. De fet, ha posat en relleu que el Parlament va aprovar dijous la necessitat que hi hagi aquesta figura perquè es tracta d'un element que "dona seguretat" i que ofereix "garanties" perquè s'arribi "a bon port".

Contador