Publicat 23/7/2020 12:22:54 +02:00CET

L'Audiència rebutja el recurs de la Fiscalia pel 100.2 de Bassa perquè ja està en tercer grau

L'exconsellera Dolors Bassa surt de la presó de Puig de les Basses, Figueres (Girona)
TWITTER DOLORS BASSA - Archivo

GIRONA, 23 jul. (EUROPA PRESS) -

L'Audiència de Girona ha desestimat el recurs de la Fiscalia contra l'aplicació de l'article 100.2 del Reglament Penitenciari a l'exconsellera Dolors Bassa, que li permetia sortir entre setmana per fer voluntariat, perquè ja està en tercer grau, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) aquest dijous.

La sala considera que, en aquests moments, "com que la penada gaudeix del tercer grau penitenciari, qualsevol discussió sobre la legalitat o oportunitat d'aplicar l'article 100.2 del Reglament Penitenciari sobre el seu segon grau és estèril perquè ja no es troba en aquesta situació regimental", segons una interlocutòria d'aquest dimecres.

Precisament aquest dijous s'ha conegut la decisió del Tribunal Suprem sobre l'aplicació del mateix article a l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, i en aquest cas el tribunal sí que ha estimat el recurs d'apel·lació de la Fiscalia i n'ha rebutjat l'aplicació, malgrat que també està en tercer grau.

D'altra banda, l'Audiència de Girona considera sobre l'aplicació del 100.2 que, amb la concessió del tercer grau --el de semillibertat-- a l'exconsellera, la "conflictivitat jurídica" sobre aplicar un règim de compliment especial --en relació amb el 100.2-- quan estava en segon grau ha quedat buida de contingut, cita textualment.

"És indiferent que aquest tribunal confirmi o revoqui aquesta concessió perquè la decisió no tindria cap efectivitat atès que actualment gaudeix d'un escenari de semillibertat amb el tercer grau penitenciari", al·lega la sala.

L'Audiència de Girona recalca que la decisió última sobre el tercer grau recau en el Tribunal Suprem, mentre que el cas del 100.2 la decisió és del tribunal "on radica el centre penitenciari en referir-se aquesta vegada al tractament".

No obstant això, en la interlocutòria, el Suprem resol la "controvèrsia" sobre l'òrgan competent per conèixer els recursos d'apel·lació contra les decisions de l'Administració penitenciària que impliquen l'aplicació del règim que preveu l'article 100.2, que han d'examinar el tribunal sentenciador i no pas l'Audiència Provincial.

Contador