Actualitzat 28/5/2020 13:42:41 +00:00 CET

L'Audiència Nacional reprendrà el judici contra Trapero el 8 de juny

Pool - Archivo

MADRID, 28 maig (EUROPA PRESS) -

La secció primera de la Sala Penal de l'Audiència Nacional reprendrà el 8 de juny el judici contra el major dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero, la intendent Teresa Laplana i els ex-caps polítics de la policia autonòmica César Puig i Pere Soler, per presentar les conclusions i els informes finals.

En aquest sentit, la sala que presideix la magistrada Concepción Espejel també ha fixat els dies 15, 16 i 17 de juny per a la resta de sessions que falten del judici, que es va haver de suspendre a mitjans de març per la pandèmia de coronavirus.

Així, la Fiscalia anunciarà el 8 de juny les seves conclusions després que durant la vista oral hagi acusat Trapero, Puig i Soler del delicte de rebel·lió i Laplana del de sedició. En el seu informe de conclusions provisionals, demanava 11 anys de presó per als tres primers i 4 anys per a la quarta.

LA SENTÈNCIA DEL SUPREM

No obstant això, el fiscal Miguel Ángel Carballo va deixar clar que l'acusació té en compte la sentència del Tribunal Suprem que va condemnar per sedició els líders del procés, per la qual cosa en la qualificació definitiva podria canviar el delicte d'acusació.

Un cop el ministeri públic hagi acabat d'exposar les seves conclusions, el dia 15 de juny serà el torn de les defenses, que elevaran a definitiva la petició de lliure absolució al tribunal, i aquell mateix dia el fiscal presentarà el seu informe final.

Els dies 16 i 17 de juny s'han reservat per a l'exposició dels quatre informes de les defenses i al torn d'última paraula dels acusats, que podran exercir si així ho consideren convenient.

Tot i que la vista oral es va celebrar a la seu de l'Audiència Nacional de la localitat madrilenya de San Fernando de Henares, aquesta vegada les quatre sessions que falten es duran a terme a la seu del carrer Génova, al centre de Madrid, a partir de les deu del matí.