L'Audiència Nacional reprèn aquest dimarts la declaració del 'Madoff català', imputat per una estafa milionària

Publicat 12/1/2020 11:54:55CET

MADRID, 12 gen. (EUROPA PRESS) -

El titular del Jutjat Central d'Instrucció Número 6 de l'Audiència Nacional, Manuel García Castellón, reprendrà aquest dimarts la declaració de l'investigat Antoni Mas, conegut com el 'Madoff català' per una presumpta estafa piramidal de més de 200 milions d'euros a través de la seva empresa Publiolimpia que hauria afectat un miler de víctimes, entre persones i societats.

Segons informen fonts jurídiques a Europa Press, Mas està citat una altra vegada al migdia per prosseguir amb l'interrogatori, després que el passat 3 de desembre se sotmetés durant quatre hores a les preguntes de la Fiscalia i a les acusacions, en una sessió en què va assegurar que no s'havia quedat els diners tot i que no va saber justificar què n'havia fet.

Ara serà el torn que preguntin les defenses, incloses les de persones que estan en el procediment amb la doble condició d'investigades i víctimes, perquè van patir la presumpta estafa però que els inversos van denunciar per atreure-la, d'acord amb les fonts jurídiques consultades.

Va ser el mateix Mas qui va destapar la suposada estafa abans que el sistema piramidal que havia muntat col·lapsés. Ho va fer, tal com obra en les actuacions, en una comissaria dels Mossos d'Esquadra a la qual va acudir al maig del 2017 a denunciar que uns antics socis li havien enviat sicaris per cobrar el deute de 18 milions d'euros que els havia deixat.

De fet, va explicar que havia inaugurat Publiolimpia el 2014 per poder resoldre aquell deute, si bé mai ho va fer. El negoci consistia en la venda d'espais publicitaris i atreia inversors fingint tenir en la seva cartera de clients diverses multinacionals. Per a això, hauria estat falsificant fins i tot els segells d'aquestes empreses, per poder mostrar als escèptics que el negoci anava molt bé.

Entretant, organitzava esdeveniments, sobretot de tipus musical, i segons els investigadors, retirava dels comptes els diners que guanyava quan tenia algun client real malgrat que l'accés estava en teoria restringit per garantir que els ingressos revertien en els inversors.

Contador