Publicat 18/08/2021 16:25

L'Audiència Nacional rebutja suspendre cautelarment les repatriacions de menors al Marroc

Archivo - Arxivo - Imatge de la façana de l'Audiència Nacional (Madrid)
ÓSCAR CAÑAS - EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 18 ago. (EUROPA PRESS) -

La Sala contenciosa administrativa de l'Audiència Nacional ha assenyalat aquest dimecres que és competent per resoldre el recurs presentat per l'associació Xarxa Espanyola d'Immigració i Ajuda al Refugiat contra la repatriació al Marroc dels menors no acompanyats des de Ceuta, i rebutja en el mateix acte la mesura cautelarísima de suspensió que sol·licitaven els recurrents.

En la interlocutòria explica que si bé hi ha raons d'urgència per resoldre la cautelar perquè les tornades s'estan produint en aquests dies, rebutja adoptar aquesta mesura perquè la sol·licitud ha de plantejar-se en els procediments previstos i regulats detalladament en la legislació espanyola als quals remet l'Acord Hispà-marroquí.

"En els quals cabrà, si escau, apreciar si existeixen les vulneracions de drets fonamentals denunciades, i impugnar, plantejant les sol·licituds cautelars que es considerin oportunes, bé la seva resolució, bé l'absència de tals procediments, davant els òrgans d'aquesta jurisdicció que siguin competents que ja tenen coneixement d'algun d'aquests recursos", diu la resolució.

En conseqüència, i sense prejutjar el fons del recurs, la Sala rebutja acordar la suspensió cautelar mentre que de l'acte impugnat, en una primera aproximació cautelar, no es dedueixen les violacions de drets denunciades en relació amb l'acte objecte del present recurs.

El tribunal respon també la falta de competència de l'Audiència Nacional al·legada pel Ministeri d'Interior i explica que l'objecte del present recurs és un escrit de 10 d'agost de 2021 amb la capçalera de la Secretaria d'Estat de Seguretat pel qual s'acorda que es procedeixi a executar les previsions recollides a l'article 5 de l'Acord entre el Regne d'Espanya i el Regne del Marroc sobre la cooperació en l'àmbit de la prevenció de l'emigració il·legal de menors no acompanyats, la seva protecció i tornada concertada. La Sala considera que l'escrit, encara que presenta defectes de forma, com la falta de signatura, no impedeix al tribunal reconèixer la seva competència per conèixer i resoldre sobre la mesura cautelarísima sol·licitada.

(((HI HAURÀ AMPLIACIÓ))


www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2022 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés