L'Audiència Nacional jutjarà dimarts un acusat per enaltir atemptats gihadistes com el de Barcelona

Publicat 11/11/2019 18:05:48CET
Façana de l'Audiència Nacional
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 11 nov. (EUROPA PRESS) -

La secció segona de la Sala Penal de l'Audiència Nacional jutjarà aquest dimarts, 12 de setembre, un home per enaltir amb els seus comptes en les xarxes socials atemptats gihadistes com els de Barcelona i Cambrils (Tarragona) de l'agost del 2017.

La Fiscalia demana per a l'acusat una pena de tres anys de presó per un delicte d'enaltiment del terrorisme així com 4.500 euros de multa. També sol·licita el tancament del perfil de Facebook que utilitzava.

Segons l'escrit d'acusació, J.J.T.H. va publicar multitud de comentaris en les xarxes socials, sempre elogiant l'activitat de l'organització terrorista Estat Islàmic i també celebrant atemptats a ciutats europees com, a més dels esmentats, París, Niça, Londres o Berlín, tot i que també a Kabul (Afganistan) o Damasc (Síria).

"Reconeguin l'Estat Islàmic com una nació lliure i sobirana"; "Al·là està sent generosos destruint els infidels"; o "Reconeguin l'Estat Islàmic com una nació lliure i sobirana", van ser alguns dels missatges publicats per l'acusat.

En els seus comentaris també va fer nombroses referències a Espanya. Sobre l'atemptat de Catalunya, va escriure que "va ser beneficiós per al futur de Barcelona ells no volen els turistes i els islamistes hi han ajudat, ara mai s'omplirà de turistes crec que l'Islam i Catalunya han de continuar junts per lluitar contra els croats occidentals".