Publicat 6/10/2019 14:58:43 +02:00CET

L'Audiència Nacional jutja aquesta setmana a un acusat per enaltir l' ETA i injuriar el Rei a les xarxes socials

MADRID, 6 oct. (EUROPA PRESS) -

La Secció Tercera de la Sala Penal de l'Audiència Nacional jutjarà dijous vinent, 10 d'octubre, un home acusat dels delictes d'enaltiment del terrorisme pels seus elogis a l'ETA i injúries al Rei a les xarxes socials.

El sospitós s'enfronta a tres anys de presó pel primer dels delictes i vuit d'inhabilitació absoluta més una multa de 4.500 euros. Pel segon dels delictes, la Fiscalia sol·licita 3.000 euros de multa.

Segons l'escrit de conclusions provisionals del Ministeri Públic, l'acusat, J.A.G.R., usava un perfil anomenat 'Elvis pulpul' a Youtube i a través d'aquest va publicar "comentaris elogiosos de l'organització terrorista ETA que incitaven a dur a terme accions violentes i que les justificaven".

"Gora Euskadi lliure. Borbó contra el mur. Em cago en la puta bandera espanyola. Borbons drogoaddictes, borratxos i bagassers haurien de ser condemnats a treballs forçats"; "Tant de bo que l'ETA es fixi amb Felipe VI"; "Mort als borbons"; "Tant de bo haguessin matat a més polítics feixistes i al rei Juan Carlos", són alguns dels comentaris que l'acusat va escriure en el seu perfil de la xarxa social.

També són objecte d'acusació altres escrits en els quals J.A.G.R. cridava "gossos de l'Estat" a la Guàrdia Civil i demanava "una bomba aquí ja". "Que torni l'ETA, necessitem més que mai esborrar del mapa a molts", va arribar a afirmar.

Segons l'escrit d'acusació, els investigadors van analitzar el telèfon mòbil de l'investigat i van trobar "fotografies de l'anagrama d'ETA, de la bandera de l'Estat Islàmic, d'un home amenaçant amb un fusell a una altra persona amb el rostre tapat suplicant per la seva vida, de l'investigat en roba militar i d'homes desconeguts realitzant pràctiques de tir".