Publicat 7/6/2019 14:17:31 +02:00CET

L'Audiència Nacional estudiarà aquest dilluns si és competent per jutjar el cas Neymar o si l'envia a Barcelona

Neymar: "Me gustaría jugar con Hazard, tiene un estilo de juego parecido al mío"
AFP7 - Archivo

MADRID, 7 juny (EUROPA PRESS) -

La secció segona de la sala penal de l'Audiència Nacional estudiarà en una vista convocada per a aquest dilluns si és competent per enjudiciar el cas sobre el fitxatge presumptament inflat del jugador brasiler de futbol Neymar da Silva o si, per contra, han d'encarregar-se'n els tribunals catalans.

El futbolista està processat des de l'any 2016 juntament amb els seus pares i els que van ser presidents del Barça i el Santos, Sandro Rosell i Odilio Rodriguez, respectivament. Així mateix, es preveu jutjar tots dos clubs com a persones jurídiques i l'empresa familiar del davanter, N&N Consultoria Esportiva y Empresarial, per les seves presumptes maniobres per inflar el cost del fitxatge fins als 83 milions d'euros.

Mentre l'acusació particular que exerceix el Grupo DIS va sol·licitar sis anys de presó per a l'exjugador del Barça, la Fiscalia de l'Audiència Nacional demana que siguin dos anys de presó i una multa de deu milions d'euros.

El Ministeri Públic demana la pena més alta per a Rosell, cinc anys de presó per delictes d'estafa i corrupció, així com sol·licita dos anys per al pare del davanter blaugrana i un per a la seva mare, Nadine Gonçalves. Mentrestant, Rodríguez s'enfronta a una petició de tres anys.

MULTES PER ALS CLUBS

Quant als clubs, als quals el Ministeri Públic atribueix els dos delictes, sol·licita que el Barça aboni una multa de 8,4 milions d'euros, a la qual s'ha d'afegir la seva part d'una indemnització de 3,2 milions en concepte de responsabilitat civil a pagar de manera solidària juntament amb Rosell, el president del Santos i el mateix club brasiler com a persona jurídica. L'equip del Brasil hauria d'abonar, per la seva banda, una multa de 7 milions i N&N, 1,4 milions.

El fiscal del cas, José Perals, no veu, no obstant això, que hi hagin indicis delictius que apuntin a la participació de l'actual president del Barça, Josep María Bartomeu, en les presumptes irregularitats, per la qual cosa el deixa fora de la seva acusació. DIS, per la seva banda, demana cinc anys de presó per a ell.

Les negociacions per a la contractació de Neymar, liderades el 2011 per Rosell, van alterar, segons la Fiscalia, el lliure mercat del fitxatge de futbolistes i van perjudicar el fons DIS, que es va veure privat de la possibilitat que el jugador entrés al mercat conforme a les regles de la lliure competència "i pogués obtenir una quantitat econòmica més elevada pel traspàs".

El fiscal xifra els diners 'reals' abonats pel fitxatge en 83 milions d'euros i calcula que com a conseqüència de la dinàmica en la contractació, DIS va deixar de percebre 10 milions d'euros, per la qual cosa hauria de ser indemnitzada amb 3,2 milions.