Publicat 26/12/2019 12:04:01 +01:00CET

L'Audiència Nacional deixa en llibertat sota fiança de 5.000 euros un quart CDR

Ferrán Jolis, uno de los CDR detenidos por la Guardia Civil el 23 de septiembre
SUMARIO OPERACIÓN JUDAS

MADRID, 26 des. (EUROPA PRESS) -

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha acordat aquest dijous fiança de 5.000 euros per a Ferran Jolis, un dels set membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) que van ser empresonats al setembre per terrorisme, i es converteix així en el quart detingut en aquesta causa que queda en llibertat provisional en una setmana.

Segons han informat a Europa Press fonts jurídiques, després que Xavier Buïgas, Guillem Xavier Duch i Eduard Garzón quedessin en llibertat divendres passat després de pagar una fiança de 5.000 euros, la defensa de Jolis va presentar un escrit al jutjat central d'instrucció número 6, a càrrec d'aquesta causa, per sol·licitar també una modificació de la seva situació personal.

Davant d'aquesta petició, la Fiscalia de l'Audiència Nacional es va pronunciar de la mateixa manera que en els tres casos anteriors: es va mostrar d'acord a mantenir la mesura de presó provisional, si bé no es va oposar a la imposició d'una fiança. Amb aquest informe, el jutge Pedraz, que exerceix funcions de guàrdia aquesta setmana, ha decidit fer cas al Ministeri Públic.