Publicat 19/11/2019 18:43:46 +01:00CET

L'Audiència Nacional confirma la presó preventiva dels dos CDR que van declarar davant del jutge i la Guàrdia Civil

Ferran Jolis, un dels CDR detinguts per la Guardia Civil el 23 de septiembre.
SUMARIO OPERACIÓN JUDAS

MADRID, 19 nov. (EUROPA PRESS) -

La Secció Segona de la Sala penal de l'Audiència Nacional ha desestimat els recursos de Ferran Jolis i Jordi Ros, dos dels membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) investigats per integració en organització terrorista, per la qual cosa continuaran en presó preventiva, segons han informat a Europa Press fonts jurídiques.

Ros i Jolis són els dos imputats que el passat 23 de setembre van declarar davant de la Guàrdia Civil, primer, i després davant del jutge instructor Manuel García Castellón. També són els que en aquests primers dies de detenció van ser assistits per advocats d'ofici.

El cas de Jolis i Ros és, per tant, diferent al dels altres quatre arrestats --Guillem Xavier Duch, Alexis Codina, Eduard Garzón i Xavier Buigas--, per qui la Sala ha anul·lat les ordres d'empresonament i, per tant, tornaran a comparèixer dimecres a les 12.00 hores davant del titular del Jutjat Central d'Instrucció número 6.

El tribunal ha anul·lat aquest dimarts les actuacions en entendre que el dia que van declarar davant l'instructor, el 26 de setembre, les defenses dels investigats mancaven d'"informació essencial". No obstant això, no ordena la llibertat, sinó que tornen a estar en situació de detinguts, per la qual cosa passaran una altra vegada a disposició judicial.

La Sala penal no ha entrat a valorar els motius de la mesura de presó preventiva que també eren objecte de recurs, perquè ha quedat sense sentit una vegada decretada la nul·litat de la mesura cautelar.

Segons les fonts jurídiques consultades, el tribunal encara no ha estudiat el recurs d'un setè detingut, Germinal Tomás Abueso, per qui també es va ordenar presó preventiva el 26 de setembre.