Publicat 10/07/2019 10:39CET

L'Audincia Nacional confirma que Piqué haur de pagar 2,1 milions d'euros a Hisenda

El jugador del FC Barcelona Gerard Piqué en roda de premsa
FCB - Archivo

MADRID, 10 jul. (EUROPA PRESS) -

La Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa de l'Audincia Nacional ha confirmat les sancions que va imposar el Tribunal Econmic Administratiu Central al futbolista Gerard Piqué, que haur de pagar a Hisenda 2,1 milions d'euros en concepte d'impostos que no va afrontar durant els exercicis 2008, 2009 i 2010 en simular un contracte de drets d'imatge amb una empresa de la qual és accionista majoritari.

La sentncia, que data del 13 de maig, desestima així el recurs que havia interposat Piqué contra aquesta resolució prvia que li ordenava regularitzar l'IRPF d'aquests tres exercicis a partir de quatre negocis concrets per import de 1.457.855,61 euros, un procediment del qual va derivar una sanció econmica de 678.012,59 euros més el juny del 2013.

La Inspecció va concloure que Piqué havia simulat a través d'una societat (Kerad Project 2006) el trasps dels seus drets d'imatge amb l'objectiu de pagar menys impostos el juny del 2006, i va argumentar, en primer lloc, que els havia venut a aquesta societat amb la qual tenia vinculació per "un preu totalment irrisori i fora de la realitat", 3.000 euros, el pagament dels quals ni tan sols s'havia acreditat.

Afegia a més que després d'aquest trasps, l'esportista va continuar signant contractes que incloen la cessió d'aquests drets que en teoria ja pertanyien a la societat, que va presentar declaracions tributries al Regne Unit en les quals declarava ingressos per drets de publicitat i que en tot cas, Kerad Project no va declarar l'actiu immaterial en el seu balan fins l'any 2008 i l'acord mancava d'efecte davant de tercers.

L'Audincia Nacional recorda que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ja va resoldre el maig del 2018 davant d'un recurs de Kerad Project que el contracte amb Piqué era "nul" i per tant s'havia d'excloure la base imposable de l'impost de societats dels rendiments que es derivaven de l'explotació dels drets d'autor com a rendiments de la societat, així com de les despeses associades a aquesta explotació.

"La Sala assumeix la decisió del Tribunal Superior de Justícia com a prpia, amb la conseqüncia de desestimar la impugnació d'aquesta part de la regularització i considerar que els rendiments derivats de l'explotació d'aquests drets d'imatge constitueixen rendiments del cabdal mobiliari imputables al demandant", diu la Secció Quarta.

D'aquesta manera, fa seus els raonaments jurídics del TSJ catal, que donava per provat que en aquest trasps de drets d'imatge a Kerad Project s'havia donat una "simulació orquestrada en el sentit que l'obligada tributria recurrent aparenta dur a terme amb el contracte que data del 23 de juny de 2006 un negoci jurídic en realitat inexistent, sense causa real, amb la finalitat d'impedir a l'Administració tributria el coneixement de la realitat jurídica i el fet imposable que es va dur a terme realment".

La sentncia analitza cadascuna de les regularitzacions que són objecte de sanció, inclosa la relativa a la relació entre Kerad Project, Internacional Management Group (IMG) i el Futbol Club Barcelona. Segons exposa, els acords signats entre el Bara i IMG el 16 de maig del 2008 i el 26 de febrer del 2010 "són contractes simulats absolutament que instrumenten el pagament de les comissions que Gerard Piqué Bernabéu havia de pagar a IMG en qualitat de representant del jugador".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés